Ispiši ovu stranicu

Vukovarske gimnastičarke seniorske prvakinje Hrvatske

Gimnastičarke Vukovara seniorske prvakinje Hrvatske Gimnastičarke Vukovara seniorske prvakinje Hrvatske

Prošli vikend u Kastvu su se okupili najbolji gimnastičari i gimnastičarke Hrvatske koji su predstavljali svoje klubove, gradove i regije.

Državno prvenstvo u sportskoj gimnastici održano je 6.-8. studenoga.u sp dvorani Kastav. GK Vukovar je imao predstavnice u B i C programu. U kategoriji B mlađe juniorke Zovko Monika je odradila natjecanje na viskoj razini iako je bila najmlađa natjecateljica zauzela je 21. mjesto. Seniorka Ivana Kiralj osvojila je odlično 4. mjesto.

U C programu klub je imao dvije ekipe: mlađe juniorke i seniorke i dvije pojedinke u kategoriji juniorki. Ekipa mlađih juniorki zauzela je 3. mjesto, a pojedinačno: 11. Kalentić Ella, 29. Poznanović Miljana, 37. Čikanović Iva, 38. Velikić Nikolina, 41. Petričević Petra i 43. Vojtkiv Ela. Povjesni je to trenutak za GK Vukovar, jer je to prvi puta da na državnom prvenstvu klub ima ekipu u mlađim kategorijama, a ovakav rezultat je iznad očekivanog. U juniorskoj konkurenciji 9. je bila Gračanin Lucija, a 30. Vanja Kiralj. Seniorska ekipa je potvrdila prošlogodišnju titulu državnih prvakinja, pojedinačno: 5. Bijelić Dragana, 6. Stojšić Tea, 8. Kosić Maja i 15. Dudić Gabrijela.

Ako uzmemo u obzir kako su tekle pripreme, problemi s prostorom za treniranje, rezultati državnog prvenstva su daleko iznad očekivanih. Uprava i treneri kluba su neizmjerno ponosni na ostvarene rezultate i na svoje članice koje su pokazale pravi sportski duh i slavonski inat i dokazale svima da su najbolje kada je najteže.

Ovih bi dana gimnastičarke trebale početi trenirati u novoj dvorani, gdje su se trebale odraditi pripreme za državno prvenstvo, a to nestrpljivo očekuju zajedno s trenerima i upravom.

Pročitano 1765 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI