NAJNOVIJE
U sve dijelove Vukovarsko-srijemske županije stiže mobilno kino

Županijski Upravni odjel za turizam i kulturu provodi svoj najnoviji projekt pod nazivom Slavonsko mobilno kino (SMOKI) koji će dovesti u svaki, pa i najudaljeniji kutak naše županije, kino projekcije.

(Petak, 29 Ožujak 2024 12:40)
U Vinkovcima podijeljeno 1200 posnih obroka
U Vinkovcima podijeljeno 1200 posnih obroka
U Vinkovcima je održana tradicionalna podjela posnih obroka. Ova podjela nastala je u organizaciji Grada Vinkovaca, Nezavisnog sindikata DZZP Vinkovci, Srednje strukovne škole Vinkovci. Građanima se obratio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić te im uputio čestitke povodom blagdana Uskrsa. Ukupno je podijeljeno 1200 porcija posnoga obroka. 
(Petak, 29 Ožujak 2024 11:57)
U nedjelju počinje ljetno računanje vremena

Ljetno računanje vremena u 2024. godini počinje 31. ožujka u 2 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u 2 računa kao u 3 sata, izvijestio je u petak Državni zavod za mjeriteljstvo.

Uredbom Vlade RH određeno je da će ljetno računanje vremena završiti 27. listopada u 3 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata. Osim promjene vremena, na snagu stupaju i promjene za vozače. Od 31. ožujka većina vozila danju ne treba imati upaljena svjetla. No, to ne vrijedi za motocikle i mopede, istaknula je Martina Halas, policijska službenica za odnose s javnošću PU vukovarsko-srijemske
- Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je kako na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svijetla u razdoblju od 1.studenog do 31. ožujka. Dakle, obveze prestaje 1. travnja. Podsjećamo i da je korištenje zimske opreme na snazi do 15. travnja 2024.-
istaknula je Halas te upozorila na pojačanu gužvu na prometnicama povodom blagdana Uskrsa.
- Podsjećamo vozače i savjetujemo ih povodom uskrsnih blagdana jer očekujemo kao i svake godine povećanje prometa na cestama i stvaranje prometnih gužvi, stoga pozivamo sve vozače da poštuju prometne propise i međusobno tolerantno ponašanje kako bi blagdani prošli u najboljem mogućem redu – zaključila je.
zaključila je. Iz MUP-a stiže još jedan savjet vozačima, a to je da ukoliko planirate putovati izvan Republike Hrvatske, potrebno je prethodno se upoznati s pravilima koja su na snazi u drugim zemljama, jer primjerice, u nama susjednoj zemlji Sloveniji na snazi je još uvijek obvezno korištenje upaljenih svjetala na automobilu 24 sata na dan tijekom cijele kalendarske godine.

 

(Petak, 29 Ožujak 2024 10:42)
Policija pojačano nadzire promet

Zbog očekivanoga povećanja intenziteta prometa na cestama i stvaranja prometnih gužvi, posebice u središtima gradova, na graničnim prijelazima i autocestama, policja poziva sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, kako bi uskrsni blagdani protekli sa što manje stradalih na prometnicama.

(Petak, 29 Ožujak 2024 10:16)
Provaljeno u pet ugostiteljskih objekata u Cerni

U noći sa srijede na četvrtak provaljeno je u pet ugostiteljskih objekata u Cerni iz kojih je otuđen novac.

(Petak, 29 Ožujak 2024 10:15)
U ponoć isteječe rok za predaju izbornih lista

Danas, u ponoć, istječe rok do kojega političke stranke, koalicije i birači mogu Državnom izbornom povjerenstvu predati kandidacijske liste i kandidature za parlamentarne izbore koji će se održati 17. travnja.

(Petak, 29 Ožujak 2024 08:42)
Tomislav Zadro, sin Blage Zadre, na listi HDZ-a

Na kandidacijskoj listi HDZ-a u našoj 5. izbornoj jedinci, čiji je nositelj Marin Piletić, ministar rada i mirovinskoga sustava, nalaze se i kandidati s područja Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 29 Ožujak 2024 08:38)

HRV administrator

Utorak, 17 Listopad 2023 12:51

S natjecanjem su krenuli i košarkaši Borova. S mladom ekipom došli su do prvih bodova i to u gostima kod Požege. Borovo nije najbolje ušlo u utakmicu izgubili su prvu četvrtinu 24:16 a drugu 12:11. Nakon odmora Borovo je igralo bolje te je treća četvrtina dobivena 30:22 a četvrta 22:17 što je bilo dovoljno za prve gostujuće bodove. Strijelci za Borovo bili su: Jovan Đuričić 23, Dino Ragač 16, Aleksandar Vuković 14, Mihajlo Ostojić 13, Mihajlo Pantelić 7, Ivan Vidović 6, David Boban 0, 0, Dragan Vojnović 0, Ivan Kukuljica 0, Bruno Tokić 0. Kod domaćeg sastava najefikasniji je bio Tin Grujić s 22 pogotka.

Poredak:

1. Županja 2

2. Đakovo 2

3. Vrijednosnice Osijek 2

4. Gardun 2

5. Borovo 2

6. Požega 1

7. KA Osijek 1

8. Vinkovci 1

9. Brod 1

10. Vladislavci 1

11. Belišće 0

Raspored 2. kola: Osijek – Đakovo, Vladislavci – Gardun, Belišće – Županja, Borovo – Vrijednosnice Osijek, Brod – Požega.

Srijeda, 06 Srpanj 2022 12:35

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima od 1. lipnja 2022. godine je započela s provedbom dva projekta. Ministarstvo pravosuđa i uprave financira projekt „Besplatna pravna pomoć - jednakost svima i pristup pravdi 2022.“, a Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u okviru poziva: ''Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici'', projekt „(RE)aktivacija starijih osoba!''

Opći cilj projekta „Besplatna pravna pomoć - jednakost svima i pristup pravdi 2022.“ je osigurati građanima zakonom zajamčena prava na primarnu besplatnu pravnu pomoć, djelotvornu pravnu zaštitu, pristup pravdi i pružiti sveobuhvatnu podršku najosjetljivijim društvenim skupinama sukladno Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći.

Najzastupljeniji tip aktivnosti na ovom projektu je pružanje besplatne pravne pomoći osjetljivim društvenim skupinama Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i to kroz neposredan rad s korisnicima u uredima u Vukovaru i Osijeku te na terenu u Vukovarsko-srijemskoj županiji ( Borovo, Vinkovci, Županja) i Osječko-baranjskoj županiji (Đakovo, Belišće, Bijelo Brdo). Sukladno Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći udruga pruža:

  • opću pravnu informaciju

  • pravni savjet

  • sastavljanje podnesaka pred javnopravnim tijelima, Europskim sudom za ljudska prava i međunarodnim organizacijama u skladu s međunarodnim ugovorima i pravilima o radu tih tijela

  • zastupanje u postupcima pred javnopravnim tijelima

  • pravna pomoć u izvan sudskom mirnom rješenju spora

Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom za mir, nenasilje i ljudska prava i Udrugom žena Vukovar. Osim aktivnosti direktnog pružanja primarne pravne pomoći dodatne aktivnosti bit će regrutacija, selekcija, edukacija i aktivno uključivanje volontera. Volonteri će zajedno s djelatnicima Udruge za podršku žrtvama i svjedocima informirati javnost i građane o mogućnostima korištenja usluga primarnog pravnog savjetovanja. Specijalizirana edukacija na kojoj će sudjelovati zaposlenici i volonteri. Dodatne aktivnosti su i organiziranje dvije „Karavane“, od kojih će jedna biti organizirana u Vukovarsko-srijemskoj, a druga u Osječko-baranjskoj županiji te će biti posjećena mjesta: Negoslavci, Orolik, Banovci, Ilača, Nijemci u Vukovarsko-srijemskoj županiji i mjesta: Belišće, Đakovo, Valpovo, Vuka, Beketinci Široko polje, Semeljci, Šodolovci, Habjanovci u Osječko-baranjskoj županiji. Održat će se dvije Javne akcije u Vukovaru i Osijeku. Također dodatna aktivnost je umrežavanje, suradnja, posjeta i motivacijski sastanci s partnerskim organizacijama i predstavnicima lokalne vlasti i javnopravnim tijela. Zagovaranje osvještavanje za rasprostranjeniju pravnu podršku građanima i pravne propise kojima se pobliže reguliraju prava žrtvi i svjedoka kao i tražitelja pravne pomoći. Suradnja s lokalnim i nacionalnim institucijama te umrežavanje. Kroz cijelo vrijeme provedbe projekta promovirat će se institut besplatne pravne pomoći u medijima te će poslije održanih aktivnosti sudionici aktivnosti popuniti evaluacijske listiće. Projekt završava 31. prosinca 2022. godine.

Također je 1. lipnja 2022. godine počela provedba treće i posljednje godine projekta ''(RE)aktivacija starijih osoba!''. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u okviru poziva: ''Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici''.

Provodi se u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Vukovar i Domom za starije osobe Primum.

Opći cilj projekta je Širenje socijalnih usluga u zajednici osobama starije životne dobi s ciljem podrške deinstitucionalizacije i aktivnom uključivanju starijih osoba u društvo kroz usluge i inovativne modele uključivanja. Projekt završava 31. svibnja 2023. godine

Vrste usluga i aktivnosti koje će se provoditi do 31.svibnja 2023. godine su: Pravna i psihološka pomoć i podrška osobama starije životne dobi, javno zagovaračke aktivnosti, okrugli stol, promocije te tisak edukativnog materijala, inovativni pristup socijalnom uključivanju osoba starije životne dobi koristeći moderne tehnologije-Mobilna halo pomoć u kući, uključivanje mladih kroz volonterski program u rad s osobama starije životne dobi, jačanje mreže s pružateljima socijalnih usluga u zajednici kroz partnerstava i mrežu podrške i suradnje i evaluacija projekta.

Ponedjeljak, 06 Rujan 2021 17:57

Sportski dnevnik uređuje i vodi Janoš Kery

- U Sotinu održani memorijalni turniri u boćanju i nogometu

-odigrane su utakmice redovitih kola nogometnih liga

-RK Ivan u finalu bolji od PPD Zagreb

Ponedjeljak, 17 Svibanj 2021 18:03

Prvenstva u nogometnim ligama bliže se kraju. Tako je u Hrvatskoj telekom prvoj ligi odigrano pretposljednje kolo, a u posljednjem rješavat će se pitanje trećeg i posljednjeg mjesta.

Ponedjeljak, 28 Rujan 2020 07:49

Vukovar je zasluženo došao do vrijedne pobjede protiv drugoplasirane ekipe prvenstva Oriolika. Imali su veliki posjed lopte i puno prigoda od koje su dvije iskoristili. U 25. minuti Robin je iskosa izašao pred vratara Zeba i pokušao lobom postići pogodak, ali je bio neprecizan. Pet minuta kasnije Barišić je ušao u kazneni prostor, oslobodio se svog čuvara i pogodio mrežu za 1:0. Pred kraj poluvremena Tadić je pucao glavom nakon kornera ali vratar gostiju brani. U drugom poluvremenu u 62. minuti Robin na asistenciju Škarice pogađa prečku. Pokušali su domaćini s još nekoliko udaraca ali bez rezultata. U 70. minuti bilježimo pokušaj šuta s 30-ak metara gostujućih igrača. Vukovar je 10 minuta prije kraja imao odličnu prigodu kada je Biljan bio sam 6-7 metara pred gostujućim vratima no umjesto šuta pokušao je odigrati kombinaciju. Sve dileme oko pobjednika riješio je Blaž Tustonjić u 86. koji je sa 16 metara odmjerenim udarcem pogodio desni donji kut vratara Zeba. Do kraja utakmice imao je Vukovar još dvije prigode ali bez pogodaka. Bila je to utakmica u kojoj je Vukovar imao veliki posjed lopte, u kojoj je stvorio puno prigoda dok su gosti uspjeli 2-3 puta ozbiljnije zaprijetiti.

Nismo bili na razini na kojoj smo bili u prethodnim utakmicama i nemamo što reći. Nismo realizirali 4 svoje šanse koje nam je poklonio protivnik i koje smo sami stvorili. Pobjeda domaćina je potpuno zaslužena, nema zamjerke – rekao je trener Oriolika Milan Tomljenović.

Čestitam svojim momcima na pobjedi. Čestitam publici što su došli i što su nas bodrili. Napokon dobra utakmica i pobjeda i nadam se da ćemo sada ući u nekakav pozitivan niz i da ćemo ovo držati što dalje u prvenstvu. Neke stvari smo primijenili kroz treninge i sustav i vjerujem da je to kraj jednom crnom a početak pozitivnog niza. Bio je veliki pritisak na igrače ali oni su to „izgurali“ i idemo dalje. – rekao je trener Vukovara 1991 Ante Bulat.Vukovar 1991 Oriolik

U ostalim susretima 8. kola: Slavonac Bukovlje - Valpovka Valpovo 1:1, Kutjevo – Sloga Nova Gradiška 1:2, Vihor – Croatia Đakovo 1:2, Čepin – NAŠK 1:0, Bedem – Vuteks Sloga 4:1, Belišće – Graničar 2:2, Slavija – Marsonia 1:2.

Poredak:

  1. Croatia, Đakovo 19

  2. Čepin, Čepin 19

  3. Marsonia, Slavonski Brod 16

  4. Oriolik, Oriovac 16

  5. NAŠK; Našice 15

  6. Slavonija, Požega 13

  7. Bedem, Ivankovo 13

  8. Belišće, Belišće 10

  9. Vukovar 1991, Vukovar 10

  10. Vihor, Jelisavac 9

  11. Sloga, Nova Gradiška 8

  12. Slavija, Pleternica 7

  13. Graničar, Županja 6

  14. Slavonac, Bukovlje 6

  15. Kutjevo, Kutjevo 5

  16. Zrinski, Jurjevac 5

  17. Valpovka, Valpovo 4

  18. Vuteks Sloga, Vukovar 1

Parovi 9. kola: Marsonia – Zrinski (J), Graničar – Slavija, Vuteks Sloga – Belišće, NAŠK – Bedem, Croatia Đakovo – Čepin, Oriolik – Vihor, Sloga Nova Gradiška – Vukovar 1991, Valpovka Valpovo – Kutjevo, Slavonija – Slavonac Bukovlje.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija