Ispiši ovu stranicu

Klub sjedeće odbojke Vukovar drugi na tablici

Klub sjedeće odbojka Vukovar je osnovan 2010. godine u cilju da se proba neki novi sport, kao i da se približi osobama s invaliditetom. U proteklih pet godina postojanja najteže je bilo u početku, nekolicina igrača se skupila i krenuli su u „avanturu“. Naravno da je svaki početak težak, ipak je ovo bio nepoznat sport no ubrzo se vidjelo da su pravila ista kao i u stoječoj odbojci, osim što se ovdje „sjedi“,i puno je teže od stojeće odbojke. U Hrvatskoj postoji Prva liga i jedina liga koja trenutno broji 12 klubova plus hrvatska ženska reprezentacija koja nastupa u ligi jer nema ženskih klubova u Hrvatskoj.

U prve dvije godine klub se snalazio svakako, skupilo se taman toliko da bi se odigrala utakmica, treninzi su u ovom sportu nemogući sa šestoricom ili petoricom igrača, osim individualnih i fizičkih treninga, samim time su ubilježeni slabiji rezultati. No u narednim godinama lagano se povečavao broj igrača u klubu a tako i zainteresiranih izvan kluba.Veliku pomoć oko same organizacije kluba i igre imali su od klubova iz Osijeka i Zagreba (u Zagrebu ima nekolicina igrača iz Vukovara koji su nakon agresije na Vukovar ostali živjeti u Zagrebu).

Prošle godine su se prvi puta pokazali ozbiljniji rezultati i bolji pristup igri,a sve je to plod treninga i povečanog broja igrača, gdje na treninzima bude i po dvanaest igrača, a sve je više i zainteresiranih za taj sport, kako prijatelja tako i mladih. Sport je uistinu fizički naporan iako je percepcija da nije tako jer se radi o "sjedećoj" odbojci.

Klub je prošle godine u sklopu obilježavanja Dana grada Vukovara i u sklopu kampanje "Zajedno za Hrvatsku bez mina" organizirao prvi turnir u sjedećoj odbojci gdje su sudjelovale četiri ekipe (KSO Vukovar, IOK Zagreb, HVIDR-a Osijek i OKI Novska), pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

I ove godine klub igra Prvu Hrvatsku ligu u skupini s klubovima OKI Novska, HVIDR-a Osijek i OKI Marsonia, te su nakon prva dva kola trenutno na drugom mjestu, prva dva mjesta i najbolje trećeplasirani igraju nakon šest kola Ligu za prvaka, dok preostalih šest klubova igra Ligu za poredak.

Pročitano 1633 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI