Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Incidenti navijača opet u prvom planu

Srpske košarkašice imale veliku podršku s tribina Srpske košarkašice imale veliku podršku s tribina Večernji list

Juniorska košarkaška reprezentacija Francuske prvi je finalist juniorskog EP-a za košarkašice koje se igra u Vukovaru. Francuskinje su rezultatom 62:60 u dramatičnoj utakmici pobijedile Srbiju.

U dvorani je, prema procjenama, bilo i više od tisuću navijača koji su većinom navijali za Srbiju. Ponovno su se čuli povici ''Srbija, Srbija'', ''Hoćemo pobjedu'', ''Kosovo je Srbija'', ''Kosovo je srce Srbije''... Navijači su svih 40 minuta nosili srbijanske košarkašice koje su bile razočarane poslije poraza. U dvorani je bilo i 50-ak navijača Hrvatske, pripadnika raznih navijačkih skupina koji su navijali za Francusku. S te strane dvorane u nekoliko navrata su se čuli povici ''Srbe na vrbe'', ''Ubi Srbina'' i sl.

Najveći incident zabilježen je tijekom druge četvrtine kada je jedan hrvatski navijač preskočio tribinu i utrčao na teren. On je, pored velikog broja zaštitara i policajaca, došao do klupe s igračicama Srbije. Tada je uzeo dva stolca koje je bacio među srbijanske navijače. Nakon toga su ga svladali zaštitari i izveli iz dvorane, prenosi Večernji list.

I ovaj put u dvorani je bilo prisutno iznimno jako policijsko osiguranje. Za svaki slučaj policija je angažirala pripadnike više policijskih postaja kao i interventne policajce. Organizator je angažirao i ovaj put zaštitarsku tvrtku. Zaštitari su na ulazu u dvoranu oduzimali navijačima upaljače i slične predmete.

Pročitano 2462 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI