Ispiši ovu stranicu

Luka Čarapović osvojio četiri medalje na Prvenstvu Hrvatske

Luka Čarapović prvi na postolju Luka Čarapović prvi na postolju Foto: PK Vukovar

Završilo je posljednje natjecanje u sezoni 2021./22. za predstavnike Plivačkog kluba Vukovar Laru Horvat i Luku Čarapovića. S državnim prvenstvom ujedno su se oprostili i od kategorije mlađih juniora.

Od 19. do 24. prosinca članovi Plivačkog kluba Vukovar Lara Horvat i Luka Čarapović, zajedno s trenerom Ivanom Koščevićem boravili su u Rijeci na državnom prvenstvu, te su se u Vukovar vratili s 4 medalje. Medalje je osvojio Luka Čarapović je postao mlađe juniorski prvak države na 100 metara mješovito, viceprvak na 50 metara leđno te je na također na 50 metara leđno zauzeo treće mjesto u juniorskoj i mlađe seniorskoj kategoriji.

Prvi dan je Lara Horvat nastupila u disciplini 100 m mješovito i isplivala svoj osobni rekord i zauzela 32. mjesto u ml.juniorskoj kategoriji.

Luka Čarapović prvi dan također nastupa u disciplini 100 m mješovito i postaje mlađe juniorski prvak države. Plivao je osobni rekord u A finalu i zauzeo 7. mjesto u apsolutnoj kategoriji.Luka drugi na postolju

Drugi dan natjecanja Lara je nastupila u disciplini 50 m prsno, također je plivala svoj osobni rekord i zauzela 22. mjesto u svojoj kategoriji.

Treći dan natjecanja Čarapović je imao nesvakidašnju situaciju, ali svakako veliko i korisno iskustvo. Luka je preronio 15 m na utrci 100 m leđno, a samim tim je diskvalificiran iz iste utrke.

Isti dan nastupio je u disciplini 50 m slobodno i zauzeo je 5. mjesto u svojoj kategoriji. Lara Horvat je nastupila u disciplini 50 m slobodno i zauzela 39. mjesto.

Četvrtog dana natjecanja Lara Horvat nastupila je u disciplini 100 m prsno, te je isplivala osobni rekord i zauzela 17. mjesto. Luka Čarapović nastupio je u disciplini 50 m leđno, te postao mlađe juniorski viceprvak države u svojoj kategoriji, dok je zauzeo 3. mjesto u juniorskoj i mlađe seniorskoj kategoriji. U A finalu u apsolutnoj kategoriji, zauzeo je 6. mjesto svojim novim osobnim rekordom.Koščević i Čarapović

Luka Čarapović je u 2022.godini ukupno osvojio 11 pojedinačnih medalja na državnim prvenstvima u malom i velikom bazenu, te postavio novi državni rekord u disciplini 50 m leđno.

Također, Luka Čarapović je jedini reprezentativac s istoka Hrvatske.Luka Čarapović

Pročitano 330 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI