Ispiši ovu stranicu

Vaterpolo klub Vukovar nastavio je s treninzima a uskoro očekuje i nastavak natjecanja

Vaterpolisti Vukovara Vaterpolisti Vukovara

Sportski klubovi se polako vračaju treninzima uz sve mjere opreza koje su na snazi zbog epidemije koronavirusa. S treningom je počeo i Vaterpolo klub Vukovar – Vaterpolo klub Vukovar je prema preporukama koje je dao Stožer i Središnji državni ured za šport, 18. svibnja započeo sa svojim redovitim aktivnostima na Plivalištu Vukovar. Možemo reći da su uvjetno redovne jer sada moramo poštivati pravila i naputke koje Stožer daje u smislu poštivanja svih preporuka, odnosno epidemioloških mjera kojim će održavati adekvatnu distancu i sigurnost djece i plivača na plivalištu. Mogu reći da smo mi s Plivalištem i dečkima koji tamo rade napravili vrlo dobru suradnju i da ti treninzi gotovo funkcioniraju kao i prije, bez ikakvog zastoja, djeca su se odazvala gotovo u punom broju, svi su sretni i jedva su dočekala početak treniranja - rekao je predsjednik Vaterpolo kluba Vukovar Ivica Šuvak, te pojasnio kako izgledaju treninziIvica Šuvak

– Mi smo zbog poštivanja epidemioloških mjera podijelili djecu u skupine. Na treningu bude do 20 djece i dolaze u tri različita vremenska intervala, od najmlađih do srednjih i najstarijih. Čekamo početak lipnja kada očekujemo nove naputke iz Stožera, Središnjeg državnog ureda za šport i Hrvatskog vaterpolskog saveza koji već sada kontinuirano i aktivno radi na nastavku sezone, na pravljenju novog kalendara svih prekinutih ili nezapočetih natjecanja. Po neslužbenim informacijama vrlo je izgledno da ćemo nastaviti sa započetom sezonom, izgledno je da će se tijekom ljeta održavati dosta toga upravo koristeći lijepo vrijeme i mogućnosti provođenja aktivnost na otvorenom – rekao je Šuvak te dodao da projekt „Plivaj bolje, trči brže i kroz život vozi duže“ ide dalje.

- Radi se velikom projektu koji je koristan gradu, ciljana skupina su djeca i mladi na području grada Vukovara, Lipovače i Sotina. Financiran je iz Europskog socijalnog fonda a mi smo kao klub partneri s plivačima i triatloncima. Vrlo zanimljiv projekt u trajanju od 18 mjeseci prepun sadržaja sportskih, edukativnih, društvenih aktivnosti kroz koja će naša djeca moći prolaziti i od njega dosta očekujemo.

Pročitano 936 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI