Ispiši ovu stranicu

5 zlatnih odličja sa Soroksar kupa u Budimpešti

Klub dizača utega Vukovar - nastup u Budimpešti Klub dizača utega Vukovar - nastup u Budimpešti

Mladi članovi Kluba dizača utega „Vukovar“, sudjelovali su u Budimpešti na XXII. „Soroksar Kupu“, na kojem su nastupili natjecatelji iz 18 zemalja: Austrije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Finske, Njemačke, Latvije, Litve, Malte, Monaka, Nizozemske, Poljske, Srbije, Slovačke, Švicarske, Ukrajine i Mađarske.

U ovako jakoj međunarodnoj konkurenciji, osvojeno je 5 zlatnih odličja i jedno peto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji po kategorijama i 2 druga i 1 treće mjesto u apsolutnoj konkurenciji.

Zlatna odličja su osvojili Nataša Dermiček u kategoriji do 45 kg, Nikola Todorović do 61 kg i Stjepan Topolovec do 81 kg za uzrast U15 i Hermana Dermiček do 71 kg i Ana Crnjac +76 kg za uzrast U17, dok je David Todorović do 61 kg za uzrast U15, bio peti.

Nataša i Nikola su drugi u apsolutnoj kategoriji za uzrast U15, dok je Hermana apsolutno treća u uzrastu U17.

Od studenog 2018.godine, uvedene su nove težinske kategorije a time i standardi za nove rekorde, dok su stari su otišli u povijest. Iako su kriteriji obaranja rekorda sa određenim višim standardima pooštreni, to nije smetalo nadarenim mladim Vukovarcima da i u novim uvjetima postave 8 novih državnih rekorda.

 Nataša Dermiček je postavila 4 nova državna rekorda i to za kategoriju do 45 kg sa 37 kg u trzaju, 50 kg u izbačaju i 87 kg u biatlonu za uzrast u 15 a rezultat u izbačaju je i rekord za uzrast U17.

Ana Crnjac je postavila 3 nova državna rekorda za kategoriju +76 kg sa 68+8o=148 kg za uzrast U17, a 1 rekord je postavio Nikola Todorović za kategoriju do 61 kg u trzaju sa 76 kg. za uzrast U15.

Nastavak aktivnosti kluba je već 6. travnja kada dvije reprezentativke Hermana Dermiček i Ana Crnjac, odlukom izbornika, odlaze u Gruziju, braniti boje Republike Hrvatske na Prvenstvu Europe za seniore.

Pročitano 718 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI