Ispiši ovu stranicu

Ženska rukometna reprezentacija potvrdila plasman u Francusku

Hrvatska - Ukrajina Hrvatska - Ukrajina Foto: Kery

Hrvatska – Ukrajina 28:25 ( 15:12)

Hrvatska: Valentina Blažević 1, Ana Debelić 1, Paula Posavac 4, Larissa Kalaus 4, Camila Mičijević 1, Dora Krsnik, Kristina Plahinek, Ivana Kapitanović, Stela Posavec 6, Marijeta Vidak, Katarina Ježić, Dora Kalaus, Vesna Milanović Litre 2, Tea Pijević, Maja Kožnjak 2, Aneta Benko 7.

Ukrajina: Judit Balog, Olga Laiuk, Iryna Stelmakh, Natalia Volovnyk 1,  Viktoriya Borshchenko 2, Yulia Sniopova 2, Viktoriya Tymoshenkova, Yana Hotra, Nataliya Strykova, Lelyzaveta Voronko, Anna Redka, Ityna Glibko 8, Lillia Gorilska 3, Lesya Amolinh, Iryna Kompaniiets 5, Olga Perederiy 4

U kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo Hrvatska je u Vukovaru pobijedila Ukrajinu 28:25. Na početku utakmice rukometašice Hrvatske pogađaju stativu iz sedmerca a u sljedećem napadu prečku, to su iskoristile gošće i povele 0:1. Nakon poravnanja na 2:2, Hrvatska igra bolje i stvara prednost 5:2. Razliku od 2-3 gola Hrvatska drži veći dio prvog poluvremena. U 26. minuti Hrvatska prvi puta odlazi na + 4 a u istoj minuti bilo je i prvo isključenje hrvatske igračice na utakmici, minutu kasnije Hrvatskoj je isključena i druga igračica, a odmah nakon povratka u igru Milanović Litre je svirano probijanje i gošće koriste to razdoblje za smanjivanje prednosti na 2 gola zaostatka. Na odmor se odlazi rezultatom 15:12. U drugo poluvrijeme gošće su ušle čvršće i vrlo brzo preokrenule rezultat na 15:16. Hrvatska je unatoč isključenjima (4:1) vratila prednost na 19:18 a u 48 minuti prvi puta ima +5 bilo je 24:19. Rukometašice Hrvatske nisu dozvolile iznenađenje te su utakmicu bez većih poteškoća privele kraju za konačnih 28:25.Hrvatska Ukrajina3 – Plasirali smo se na Europsko prvenstvo u Francuskoj koje je ove godine. Pobijedile smo dva puta ekipu iz Švicarske i sada na kraju Ukrajinu i to nam je donijelo dosta bodova da se možemo plasirati. Sve u svemu možemo biti zadovoljni s našom igrom tek od prošle godine je ta pomlađena ekipa skupa. Mislim da se dosta dobro to uigrava i da će biti sve bolje. U Vukovaru je bila dobra i ugodna atmosfera i drago nam je da su ljudi došli, da su prepoznali nas i da su navijali za nas i naravno da to daje dodatan vjetar u leđa. Zahvaljujem se svima koji su došli – rekla je rukometašica Paula Posavec. – Plasman za Francusku je praktično ostvaren prije ove utakmice jer smo trebali izgubiti s više od deset razlike da se ne plasiramo. Međutim, ovom utakmicom smo htjeli pokazati svima i ljudima koji nisu vjerovali u nas i na kraju pokloniti gradu Vukovaru, gradu heroju pobjedu. Cure su dale sve od sebe, bilo je i padova međutim, treba im skinuti kapu do poda i reći da je ova mladost potvrdila da ima perspektivu i da jednostavno trebamo u to vjerovati. Rad se uvijek isplati, vjera u mladost se uvijek isplati i treba nam samo što više međunarodnih utakmica. Po meni, u sljedeće dvije godine ova reprezentacija, uz još neke igračice, može biti među prvih 6 u Europi a moj osobni cilj je doći do Olimpijskih igara – zaključio je trener Hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić.

Pročitano 1493 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI