Ispiši ovu stranicu

Nogometašice Veleučilišta Vukovar druge a studenti peti na Državnom studentskom prvenstvu

Međimurske toplice Sveti Martin na Muri bile su od 12. do 14. lipnja 2017. domaćin UniSport prvenstva Hrvatske u nogometu za akademsku godinu 2016./2017. god. Natjecanje je održano u muškoj i ženskoj konkurenciji te je sudjelovalo preko 200 studenata i studentica s osam visokoškolskih ustanova. U konkurenciji studenata nastupilo je osam ekipa koje su bile raspoređene u dvije skupine po četiri ekipe i igrale su po sistemu "svatko sa svakim", najbolje ekipe iz skupina su igrale finalnu utakmicu dok su drugoplasirane ekipe iz skupina igrale za 3. mjesto.

Sudionici natjecanja:

"A" - skupina:

1. Sveučilište u Zagrebu

2. Sveučilište u Osijeku

3. Veleučilište u Slavonskom Brodu

4. Sveučilište Sjever (Varaždin)

"B" - skupina:

1. Veleučilište VERN

2. Sveučilište u Splitu

3. Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru

4. Veleučilište „Baltazar Krčelić“ iz Zaprešića

U prvom kolu Veleučilište Vukovar poraženo je od kasnijih pobjednika natjecanja ekipe Sveučilišta u Splitu rezultatom 5:0 (1:0). Drugu utakmicu pobijedili su Veleučilište iz Zaprešića rezultatom 3:2. Iako su na poluvremenu gubili rezultatom 2:0 pokazali su karakter i zasluženo pobijedili na kraju.Strijelci za Vukovar bili su Filip Cerovski, Drago Lovrić i Fabijan Petričević. U trećem kolu trebala je pobjeda protiv VERN-a za borbu za medalje jer su imali slabiju gol razliku međutim rezultat je na kraju bio 2:2.U toj utakmici zaista nisu imali sportske sreće ( dvije pogođene stative i greda) i promašenih nekoliko stopostotnih šansi dok su Vernovci iz ukupno dva udarca prema okviru vrata zabili dva gola. Strijelci za Vukovar bili su Sebastijan Petričević i Drago Lovrić.

Za ekipu Vukovara nastupili su:  Mislav Salopek, Hrvoje Cicvarić, Krešimir Banovac, Ivan Korkutović, Filip Cerovski, Drago Lovrić, Fabijan Petričević, Sebastijan Petričević (cap.), Stjepan Antolović, Mateo Kramečak, Ivan Kujundžija,Ivan Lasić, Filip Denić,Marin Galik, Ivan Đurković i Tomislav Smojvir.

nogomet 2


 U konkurenciji studentica nastupile su samo dvije ekipe. Zbog termina natjecanja (vrijeme ispitnih rokova) u zadnji trenutak otkazale su ekipe Osijeka i Splita. U "finalnoj" utakmici aktualne europske prvakinje ekipa Sveučilišta u Zagrebu svladala je našu ekipu Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru rezultatom 5:2 (2:1). Strijelci za našu ekipu bile su Iva Maganić i Lidija Bošnjak. Utakmica je bila uzbudljiva gdje su naše djevojke tek pred kraj utakmice dozvolile suparnicama da zabiju dva gola i mirno privedu utakmicu kraju. 
Za ekipu Vukovara nastupile su: Martina Majkovčan, Iva Maganić, Lidija Bošnjak (cap.), Dora Takacs, Matea Markiš, Maja Begić, Asja Cesar, Mirna Cindrić, Mihaela Roguljić, Martina Jelavić, PatriciaBajsar, Martina Ilić  i  Ivana Antunović.
Voditelj ekipa na natjecanju bio je Dražen Pejić, mag.cin., v.pred.


Konačni poredak:


Studenti:
1. Sveučilište u Splitu
2. Sveučilište u Osijeku
3. VERN

4.Veleučilište u Sl. Brodu

5.Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru

6.Sveučilište u Zagrebu

7.Sveučilište Sjever

8.Veleučilište u Zaprešiću

Studentice
1. Sveučilište u Zagrebu
2.  Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru

Pročitano 2488 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI