Ispiši ovu stranicu

Humanitarni malonogometni turnir „Gol za Vodotoranj“

Pobjednici turnira Pobjednici turnira Foto: Gimnazija Vukovar

Vrijeme je Došašča. Vrijeme je to duhovnog promišljanja i naše duševne inventure ali i vrijeme radosne nade. Razlog je to što vukovarski Gimnazijalci već tradicionalno u ove dane organiziraju i sudjeluju u malonogometnom turniru humanitarnog karaktera. U protekle tri godine sva prikupljena sredstva od turnira donirali su: Domu za nezbrinutu djecu ,,Sv.Ana'' - Vinkovci, socijalnoj samoposluzi u Vukovaru i udruzi ,,Sv. Vinko'' iz Vukovara. 

Ove godine odlučili su prikupljena sredstva od kotizacija, ulaznica, prodanih majci i kolača usmjeriti za obnovu i konzervaciju simbola snage, ponosa i prkosa grada Vukovara – vukovarskog Vodotornja. I ne, nisu to kamene, metalne konstrukcije, zidovi… Sa svojim ranama svjedok je on tromjesečne opsade hrvatskog grada na Dunavu, opomena na ratne strahote 1991. godine ali i poruka snage, zajedništva i radosne nade za budućnost grada i svih svojih stanovnika. Jer kao je rekao Siniša Glavašević: „Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se.“  I Gimnazijalci su se pridružili, a s njima i njihovi nastavnici, roditelji, prijatelji, poznanici i građani grada Vukovara. Na poziv organizatora turnira, učenika 4.b razreda jezične Gimnazije i ravnatelja Davora Šijanovića, na sudjelovanje u  turniru prijavili su se i učenici Ekonomske i Tehničke škole Nikole Tesle, učenici Strukovne i Srednje škole Ilok, ekipa Caffe bar „The Best“ Vukovar te klub HNK Vukovar 1991. Na turniru su sudjelovale i tri momčadi profesora.


Gol-dodjela-2
Ana Živanović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara uručuje medalje najboljima

Ovakva povezanost i zajedništvo vukovarske mladosti slika je koja budi međusobno poštovanje i vjerovanje. Svaki čovjek pripada narodu a narod kad je povezan ima moć i snagu da pokrene promjene uzduh pravde i dušu vjere.

Jedan dan nije bio dovoljan kako bi sve ekipe zaigrale na terenu OŠ Dragutina Tadijanovića. Prijavilo se 29 ekipa (čak 8 ženskih) i iz tog razloga, malonogometni turnir trajao je u svojoj punoj snazi cijeli vikend, subotu 10. prosinca i nedjelju 11. prosinca. Svečanost otvaranja turnira u ime gradonačelnika grada Vukovara Ivana Penave i svoje osobno ime uveličao je viši stručni suradnik za sport i branitelje, također donedavni profesor u Gimnaziji Vukovar, Dado Marković. Kotizacija po jednoj ekipi iznosila je 80 kuna, a igralo se po sistemu 4+1 (max 8 igrača po ekipi). Za prijavu ekipa bio je zadužen organizacijski odbor u sastavu: Marko Kosor, Jan Szabo, Hana Jakovac, Ana Tomić, Darijo Sebeledi,Ognjen Vujović i Davor Šijanović.

Gol-organizatori-3
Organizatori akcije "Gol za Vodotoranj" 

Brojni posjetitelji podržali su ovu inicijativu; svojim dolaskom, kupovinom ulaznica, slastica i prigodnih majci uveličali su samo događanje i dokazali da neslomljivi vukovarski Vodotoranj zaista predstavlja simbol hrvatskog zajedništva. „Gol za Vodotoranj“ slogan je malonogometnog turnira i nije pretjerano reći da ovakvim akcijama, vukovarska mladost čuvajući svoju prošlost gradi svoju budućnost.

- U pozadini ovog glavnog događanja, provedeno je nekoliko aktivnosti i u samom prostoru škole. Tako se od proljeća prikupljao stari papir i dobrovoljni prilog koji su učenici mogli ubacivati u kutiju smještenu u predvorju škole. Sva prikupljena sredstva iz ovih aktivnosti, dodana su sredstvima dobivenim iz organizacije malonogometnog turnira. Gimnazija Vukovar pridružuje se popisu donatora i na donacijski račun bit će uplaćen iznos od 8.000,00 kuna - rekao je ravnatelj Gimnazije Vukovar Davor Šijanović.

Iako se može reći da su pobjednici malonogometnog turnira svi sudionici ovog događanja, ipak najbolja ekipa koja je ponijela titulu pobjednika i zaslužene medalje u muškoj konkurenciji je momčad Tehničke škole (u sastavu: Đilas, Vučković, Cvijanović, Gašparovski, Mikloš i Kosić) dok su prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojile djevojke 4b razreda Gimnazije Vukovar (u sastavu: Sara Demirović, Marta Kurmajić, Kristina Gelo, Ivana Adžaga, Hanna Jakovac i Marija Hardi).

Na kraju samoga turnira, medalje najboljima uručila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović.

Gol-otvaranje-4
Otvorenje turnira

- Gol za Vodotoranj samo je jedna od mnogih priča koje dokazuju da nije upitna budućnost herojskog hrvatskog grada, a nama Gimnazijalcima iznimna je čast, što ćemo kroz ovu skromnu donaciju ugraditi i dio sebe u obnovu Vodotornja i čuvajući prošlost graditi svjetliju budućnost - zaključio je Davor Šijanović, ravnatelj Gimnazije Vukovar. 

Pročitano 3932 puta
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac