Ispiši ovu stranicu

Deset priznanja na festivalu domoljubne poezije

Ljiljana Poje rekla je kako ove godine nisu dodijeljene financijske nagrade pobjednicima Ljiljana Poje rekla je kako ove godine nisu dodijeljene financijske nagrade pobjednicima Milan Paun

U okviru programa Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u dvorcu Eltz u Vukovaru održan je ovogodišnji treći festival neobjavljene domoljubne poezije Pjesmom protiv zaborava.

Na natječaj se odazvalo 50 autora iz svih krajeva Hrvatske, a deset najuspješnijih dobilo je prigodna priznanja dok će radovi njih 30 biti objavljeni u zborniku. Pobjednica je festivala Branka Milnar iz Omiša, druga je Dražana Kelava iz Zagreba, a treća Mirjana Pejak iz Siska.

 

Verica Marunček, voditeljica projekta Domoljubna peozija, kaže da je smisoa održavanja festivala čuvanje uspomene na Domovinski rati podnesene žrtve.

Organizator je festivala Udruga "Braniteljice Domovinskoga rata Vukovarsko-srijemske županije" koja ima 60 članica, a udrugu je predstavila predsjednica Ljiljana Poje.

Voditeljica je programa bila Snježana Kraljević, okupljene su pozdravile ravnateljica Gradskoga muzeja Vukovar Ruža Marić i gradska pročelnica za kulturu Marina Sekulić. 

Za glazbeni ugođaj pobrinuo se KUD Paorija iz Tordinaca.

Pročitano 1970 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun