Ispiši ovu stranicu

Predstavljena nova njemačka gramatika

Studenti zadovoljni novim priručnikom Studenti zadovoljni novim priručnikom Foto: Valerija Lozančić

Na Veleučilištu  Lavoslava Ružičke u Vukovaru održana je promocija udžbenika „Priručnik za gramatiku njemačkog jezika struke iz područja prava i ekonomije“ autora doc.dr.sc. Ljubice Kordić i prof. pred. Borislava Marušića.

Prema riječima autora priručnik je nastao jer su tijekom dugogodišnjeg rada uočili slabo predznanje studenata, nedostatak primjerene gramatike te loša objašnjenja i nedovoljnu zastupljenost gramatičkih primjera u propisanoj literaturi.

Glavni ciljevi priručnika su povećanje jezične kompetencije studenata na gramatičkom i leksičkom području te poboljšanje pozicije studenata na europskom tržištu rada. 

U priručniku je na stotinjak strana zastupljeno 40 gramatičkih tema podijeljenih u 4 veća poglavlja. Autori su, kako bi dobili i sadržajno i grafički zanimljiv materijal, na priručniku radili 15 mjeseci. Prema riječima prof. Marušića priručnik je u primjeni već dva mjeseca i studenti su ga jako dobro prihvatili.

Nakladnik priručnika je Veleučilište Lavoslava Ružičke,  generalni distributer je Školska knjiga Zagreb, a može se po cijeni od 79 kuna pronaći i u skriptarnicama pravnih i ekonomskih fakulteta na području Slavonije.

Pročitano 1644 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić