Ispiši ovu stranicu

Različiti, a isti

Dva dana boravili u Vukovaru i družili se te učili s našim učenicima Dva dana boravili u Vukovaru i družili se te učili s našim učenicima Foto: Arhiv HRV-a

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u vukovarskoj OŠ Josipa Matoša dva su dana  boravili  učenici i učitelji partnerskih škola - OŠ Dušan Dugalić iz Beograda i X. osnovne škole Bijela iz Brčkog.  Posjet je realiziran u okviru međunarodnog projekta Svijet je ovaj lopta šarena, a kojeg financira Akademija srednjoeuropskih škola (ACES), uz podršku Včeli doma iz Bratislave, Interkulltureles Zentruma iz Beča i zaklade Erste Stiftung.

Cilj je projekta  upoznavanje, prihvaćanje i uvažavanje sličnosti i razlika među pripadnicima različitih nacija, kultura i religija te upoznavanje i povezivanje učenika različitih mogućnosti i sposobnosti kroz zajednička druženja i radionice.

U zajedničkim radionicama učenici su naučili izrađivati božićne ukrase i svijeće, obilježili su  Međunarodni dan osoba s invaliditetom i na taj način pokazali da smo svi unatoč različitosti zapravo isti. Radovi nastali tijekom radionica bit će izloženi u prostorijama škole tijekom predstojećih blagdana. Nakon radionica učenici su obišli kulturno-povijesne znamenitosti Vukovara. 

Pročitano 1771 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar