Ispiši ovu stranicu

Roberta Berci pobjednica prvog Festivala domoljubne poezije

Pobjednica je profesorica hrvatskog jezika i književnosti Pobjednica je profesorica hrvatskog jezika i književnosti Snimak: Marija Molnar

U organizaciji udruge Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije  u vukovarskoj je gradskoj knjižnici  održan prvi Festival domoljubne poezije pod nazivom Pjesmom protiv zaborava.

Na natječaj za najljepšu neobjavljenu domoljubnu pjesmu raspisan početkom srpnja stiglo je stotinjak pjesama od kojih je prosudbeno povjerenstvo odabralo 77, a deset ih je ušlo u finale. Pobjednica je pjesma Moja domovina autorice  Roberte Berci iz Kaštelira, drugo je mjesto pripalo Mandici Hrvoj iz Gospića za pjesmu naslova Pjesmom protiv zaborava, a treće Tomislavu Orečiću iz Vinkovaca za pjesmu 2013.

Prema riječima predsjednice udruge Violete Grdić, želja je organizatorica da festival postane tradicijom, kako bi se promovirale vrijednosti Domovinskoga rata i  borbe za slobodu i neovisnost naše domovine. Na finalnoj su večeri autori i autorice prvih deset pjesama čitali svoju poeziju, a prvih 30 pjesama bit će objavljeno u Zborniku domoljubnih pjesama. 

Festival domoljubne poezije održan je u okviru programa Dani sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. 

Pročitano 2173 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar