Ispiši ovu stranicu

Stručno osposobljavanje učitelja

Skup je održan u OŠ Josipa Matoša Skup je održan u OŠ Josipa Matoša Foto: wikimapia.org

U OŠ Josipa Matoša u Vukovaru održan je međužupanijski stručni skup za učitelje razredne nastave s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, a u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, podružnice Osijek. Organizator skupa je viša savjetnica za učitelje univ. spec. act. soc.  Mirela Skelac.

U okviru teme ovog stručnog osposobljavanja naslovljenog „Učenici s teškoćama u razvoju-prepoznavanje i prilagodbe“, predavanja su održale  edukacijske rehabilitatorice Danijela Pavić i Goranka Ćulibrk te psihologinja Dejana Varnica. 

Ciljevi stručnog skupa su stjecanje specifičnih znanja o učenicima sa specifičnim teškoćama te upoznavanje mogućnosti prilagodbe, upoznavanje tehnika i strategija poučavanja za učenike s posebnim potrebama. Također, cilj je skupa i  upoznavanje učitelja s mogućnostima poticanja razvoja učenika putem korištenje slika, didaktičkog materijala i učinkovitih bilješki kako bi se sjetili nastavnih sadržaja. U radu skupa sudjelovalo je 80 učitelja i učiteljica iz dvije istočne županije. 

Pročitano 2066 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar