Ispiši ovu stranicu

Završena obnova vinkovačkoga gradskoga kazališta

Konferencija za novinare Konferencija za novinare Novosti

Obnovljeno i preuređeno vinkovačko Gradsko kazalište Joze Ivakića gledateljima će vrata otvoriti 4. travnja premijernom izvedbom komedije Pouzdani sastanak Joze Ivakića u režiji Vladimira Andrića, najavljeno je na konferenciji za novinare u kazalištu.

"Ovoliko ulaganje u kulturu u Vinkovcima se ne pamti. Prošle godine otvorena je nova Gradska knjižnica i čitaonica, a sada naše u potpunosti obnovljeno i preuređeno kazalište i zahvalni smo Gradu Vinkovcima što čuje potrebe nas kulturnjaka", rekao je redatelj predstave i ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakića Vladimir Andrić.

Najavio je i kako će ulaznice na premijeru komedije o "politiki i birtiji" biti besplatne.

Dodao je i kako je u foajeu kazališne zgrade izložen originalni rukopis Pouzdanog sastanka Joze Ivakića. "To je knjiga koju je Joza Ivakić napisao prije 110 godina i gledatelji će prije ulaska u kazališnu dvoranu imati prigodu vidjeti taj rukopis koji je i danas jako aktualan, a koji smo mi malo modernizirali i prilagodili današnjim vremenima", napomenuo je Andrić.

Glavnu ulogu birtaša Gjuke Kolundžića u predstavi igra umirovljeni vinkovački glumac Dušan Gojić koji je zadnji put glumio u vinkovačkom kazalištu prije 53 godine.

Najavljena je i vinkovačka premijera predstave za djecu Bajka sva od šećera u režiji Sare Lustig koja je i autorica teksta. Ta je premijera na rasporedu 8. travnja, a njome će biti otvoren vinkovački dio programa Lutkarskog proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Po riječima vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića svečano otvaranje same zgrade kazališta bit će 6. travnja uz prigodni program.

 

Pročitano 284 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun