Ispiši ovu stranicu

Noć muzeja ove godine na temu "Muzeji i nova publika"

Noć muzeja ove godine na temu "Muzeji i nova publika" Foto: Arhiva HRV

Noć muzeja, kulturno-turistička manifestacija koja je u proteklih 18 izdanja imala više od 3,5 milijuna posjetitelja, ove će se godine održati 26. siječnja na temu "Muzeji i nova publika", kojom se progovara o sve većoj potrebi privlačenja novih generacija u muzeje.

Organizator Noći muzeja, Hrvatsko muzejsko društvo, odabralo je za svoje 19. izdanje temu u skladu s vremenima kada se novoj publici trebaju ponuditi inovativni i kreativni sadržaji u kojima mogu i sama sudjelovati.

Noć muzeja održava se u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim znanstvenim i obrazovnim institucijama koje svaki zadnji petak u siječnju od 18 sati do jedan sat iza ponoći pripremaju razne prigodne programe, obilaske svojih izložbi, radionice, koncerte, promocije te gastro događanja za različitu publiku.

Proteklih osamnaest godina hrvatske muzeje je tijekom manifestacije Noći muzeja posjetilo više od tri i pol milijuna posjetitelja, a pojedinih godina brojke su se bile i veće od 250 tisuća u samo u jednoj noći.

U Noć muzeja uključile su se i druge kulturne ustanove, arhivi i knjižnice, sveučilišta, KIC, knjižare i klubovi, kao i lokalne zajednica s programima na otvorenim gradskim prostorima. 

Hrvatsko muzejsko društvo organizira Noć muzeja u Hrvatskoj od 2005. godine kao gradski pilot projekt sa samo šest zagrebačkih muzeja, a danas se održava na nacionalnoj razini sa stotinama sudionika.

Pročitano 428 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI