Ispiši ovu stranicu

U Antinu se večeras održava manifestacija „Zimsko spremanje“

U Domu kulture u Antinu večeras se, nakon četiri godine, ponovno održava manifestacija „Zimsko spremanje“, odnosno revija cura, snaša i momaka koja ima natjecateljski karakter.

Svi sudionici na osobit način moraju pokazati svoju uređenost, kompletnost i skladnost zimskog tradicijskog ruha, njegovo poznavanje, način nošenja te druga očitovanja vezana uz mjesto koje predstavljaju, govoreći narječjem svojega mjesta i ostavljajući opći dojam važan u konačnom prosuđivanju i ocjenjivanju.

Prema riječima načelnika Općine Tordinci Davora Adžića, manifestacija je važna za očuvanje tradicijske kulture sela Antina, općine Tordinci, ali i cijele Slavonije, a promovira se ne samo zimsko tradicijsko ruho, nego i razni tradicijski obrti. Osim revije, na priredbi će se predstaviti i nekoliko pjevačkih skupina i kulturno-umjetničkih društava te će biti održana promocija knjige „POSLJEDNJI ABADŽIJA“.

Manifestacija „Zimsko spremanje“ održava se, među ostalim, pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i u okviru projekta Antin Seoska prijestolnica kulture Vukovarsko-srijemske županije 2023., a počinje u 19 sati.

 

Pročitano 501 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić