Ispiši ovu stranicu

Knjiga „Sjeme zla“ najbolja na natječaju „Bili smo prvi kad je trebalo“

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Knjiga „Sjeme zla“ Mate Rupića i Steve Culeja pobijedila je na tradicionalnom natječaju Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., kao najbolja knjiga  na temu hrvatskog obrambenog Domovinskog rata „Bili smo prvi kad je trebalo“ za 2023. godinu.

Knjiga je objavljena u vlastitoj nakladi Steve Culeja, hrvatskog branitelja i bivšeg saborskog zastupnika, a u njoj se otkrivaju brojne nepoznanice hrvatske ratne tragedije iz Borova Sela, kad su 2. svibnja 1991. agresori na mučki način ubili 12 hrvatskih redarstvenika, među kojima i brata Steve Culeja.

- Na natječaj je pristiglo 15 knjiga sve tematikom vezane uz Domovinski rat, a odluku da je knjiga „Sjeme zla” donijelo je povjerenstvo od sedam hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata. Kroz ovaj natječaj cilj je da prijavljene knjige budu napisane od strane osoba koje su zapravo preživjele i proživjele rat– naglasio je Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. pojašnjavajući kako će svečana dodjela priznanja Velike zlatne plakete bit 11. listopada 2023. u dvorani udruge Specijalne policije  Domovinskog rata RH u Zagrebu.

Pavković je i pozvao sve branitelje da se prijave na buduće natječaje.
- Konstantno govorimo i potičemo hrvatske branitelje na pisanje i objavljivanje. Ne dozvolite da umjesto vas to netko drugi čini. Nažalost, svjedoci smo da se hrvatska povijest ne piše onako kako bi trebala i kako zaslužuje – naglasio je Pavković.

Pročitano 403 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI