Ispiši ovu stranicu

Drago Štambuk laureat Pjesničkih susreta u Drenovcima

Pjesnički susreti u Posavskim Podgajcima Pjesnički susreti u Posavskim Podgajcima Stjepan Bogutovac

U Hrvatskom domu u Posavskim Podgajcima održani su ovogodišnji dvodnevni 34. Pjesnički susreti u organizaciji Općinske narodne knjižnice Drenovci, Ministarstva kulture, Vukovarsko-srijemske županije, Udruge Duhovno hrašće i Općine Drenovci.

Glavnu nagradu Visoka žuta žita dobio je hrvatski pjesnik Drago Štambuk za cjelokupan svoj opus, a najbolja je zbirka pjesama Uškrobljeni obratnici Brankice Bošnjak iz Bizovca. Najbolji pjesnički rukopis napisala je Petra Čeč iz Zagreba.

O nagrađenima je govorio Mirko Ćurić, dopredsjednik Hrvatskoga društva književnika.

Nikola Serdar iz Gospića dobio je prošle godine nagradu za najbolji neobjavljeni rukopis Kosa nam ne smije biti mokra, a sada je ta zbirka objavljena i predstavljena. Uz to u Podgajcima je svoju zbirku pjesma Nešto u nama predstavio i Podgajčanin Anđelko Antić Blažević.

Poslije Goranovoga proljeća Pjesnički susreti u Drenovcima najstarija su pjesnička manifestacija u Hrvatskoj i održavaju se od 1986. godine.

Na susrete dolaze renomirani pjesnici, članovi Društva hrvatskih književnika iz Hrvatske i susjednih zemalja, ali mlađi neafirmirani autori.

Pročitano 356 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun