Ispiši ovu stranicu

Premijerno prikazan film "Savršen svijet"

Premijerno prikazan film "Savršen svijet" Foto: Sandra Grgić

U povodu obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama u utorak je u Vukovaru premijerno prikazan dokumentarni film “Savršeni svijet”. Film prikazuje rad Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjima „Golubica” Vukovar.

- Cilj Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama je da se u javnosti približe ove osobe. Da se pokaže da su one prisutne u društvu i da su ravnopravni članovi zajednice. Ovogodišnji Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama odlučili smo obilježiti na jedan drugačiji, poseban način. Naime, iskoristili smo ga za predstavljanje filma koji govori o radu naše udruge kroz jednu priču o jednom od korisnika. Film je zamišljen kao priča o životu jedne osobe s intelektualnim oštećenjem, ali kroz njegov život se prepliću i njegovi prijatelji koji s njim borave u našoj udruzi – rekla je predsjednica Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjima „Golubica” Vukovar Ivana Azenić Dubravčić.
Ideja za film nastala je, prema riječima scenarista i redatelja Senada Zemunovića, kada je 2021. godine radeći u Vukovaru drugi film, stupio u kontakt s Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjima „Golubica”Vukovar.

- Kada sam vidio kako to sve u udruzi funkcionira, koliko je dobra energija te kada sam malo bolje upoznao korisnike odlučio sam napisati scenarij. Ideja je bila ući u svijet korisnika udruge i pokazati koliko su oni zapravo savršeni, tu mislim i na osobe s intelektualnim oštećenjima, ali i na osobe koje se s njima druže i brinu o njima. Kroz film sam htio svijet prikazati njihovim očima jer je njihov svijet jedno lijepo mjesto. Film je nastajao oko godinu dana, a samo snimanje je trajalo dvadesetak dana. Premijerno je prikazan prvo u Vukovaru, a prikazat će se i na brojnim drugim televizijskim kućama u Hrvatskoj – istaknuo je redatelj i scenarist Zemunović.

Producent filma je Igor Grahovac.

Pročitano 329 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI