Ispiši ovu stranicu

Festival DORF postao novi član Music Film Festival Network

Festival DORF postao novi član Music Film Festival Network Foto: DORF

Festival DORF postao je 10. članom MUSIC FILM FESTIVAL NETWORK, nezavisne mreže europskih festivala glazbenih dokumentaraca. Veliko je to priznanje za ovaj vinkovački kulturni brand, koji se tako s početkom ove godine našao u cijenjenom društvu europskih festivala Doc’n Roll (Velika Britanija), Braunschweig International Film Festival (Njemačka), F.A.M.E. (Francuska), Musical Ecran (Francuska), Norient Film Festival NFF (Švicarska), Seeyousound (Italija), Soundtrack Cologne (Njemačka), Soundwatch (Njemačka) i Unerhoert (Njemačka). Razmjena programa, ideja i umrežavanje omogućit će ljubiteljima dokumentarnih glazbenih filmova praćenje trendova, nove i kvalitetnije filmove te upoznavanje s produkcijom iz europskih zemalja.

- Ovo je velika čast za nas i naš festival. Samim time što je festival iz Hrvatske dobio priliku da se zajedno sa sličnim i srodnim europskim festivalima pojavljuje i predstavlja je čast. Radujemo se svim novim aktivnostima, a već smo i započeli jedan projekt s kolegama iz Francuske i Njemačke koji će donijeti nove aktivnosti za ljubitelje filma - pojasnio je Toni Šarić, umjetnički direktor i osnivač DORF-a. 

Vinkovački Festival dokumentarnog rock filma DORF projekt je kojim je Udruga ljubitelja filma RARE 2007. godine započela povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije sa ostalim regionalnim udrugama i projektima kojima je cilj povezivanje i razmjena kulturnih informacija.

Pročitano 365 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI