Ispiši ovu stranicu

Večeras u Vinkovcima predstavljanje romana Grad bez ptica

Večeras u Vinkovcima predstavljanje romana Grad bez ptica Foto: Arhiv HRV-a

Hrvatska matica iseljenika (HMI) – Podružnica Vukovar i Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima večeras organiziraju predstavljanje romana Grad bez ptica mostarske književnice Anite Martinac.  Riječ je o hrvatskoj spisateljici i braniteljici  koja je slavonskoj i vukovarskoj javnosti poznata po osvojenim nagradama za domoljubnu poeziju, doznajemo od voditelja vukovarske podružnice HMI Silvija Jergovića.

-Radnja romana sještena je u rodni grad književnice i prati najteže godine prijelaza iz komunizma u demokratsko društvo, obilježeno sukobima i ratom. Svi su likovi stvarne osobe kao i događaji o kojima piše. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na predstavljanju ovog romana, a događaj se može pratiti i online putem ZOOM aplikacije  - rekao je Jergović.

Link za online praćenje je: https://zoom.us/j/93043252349?pwd=TEtLaHlxcG54cEl1UUlYTHRpUktVZz09

Predstavljanje romana Grad bez ptica počinje večeras u 20 sati u dvorani Ogranka Matice hrvatske Vinkovci, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

O romanu će, uz autoricu Martinac, govoriti i prof.dr.sc.Ružica Pšihistal, profesorica na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Osijeku te doc.dr.sc.Dražen Švagelj, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Vinkovci.

Pročitano 736 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar