Ispiši ovu stranicu

Besplatna filmska nastava tijekom zimskih praznika

Možeš besplatno naučiti osnove filmske kulture Možeš besplatno naučiti osnove filmske kulture HRV

Hrvatski filmski save poziva srednjoškolce, studente i učitelje da se do 10. siječnja prijave na zimski ciklus online Filmske naSTAVe, koja će se održati u suradnji s produkcijskom kućom Factum.

Taj filmskoobrazovni program besplatan je, a održat će se tijekom zimskih školskih praznika od 11. do 15. siječnja i dostupan je u cijeloj Hrvatskoj.

Program će se prenositi i uživo. Nakon online gledanja filmova učenici će ih putem online platforme analizirati i interpretirati te tako stjecati znanja temeljne filmske pismenosti. 

Za program su odabrani raznovrsni, umjetnički relevantni, a mlađim generacijama uglavnom nepoznati filmovi koji pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima, a odabrani su s obzirom na svoju estetsku vrijednost te zrelost srednjoškolskih učenika.  

"Cilj je filmski odgajati mlade, stvarati filmski pismenu kinopubliku, pozitivno utjecati na ukupan položaj filma u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske te svime navedenim dati potporu hrvatskoj filmskoj produkciji i cjelokupnoj audiovizualnoj zajednici", ističu iz HFS-a.

Pročitano 1085 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun