Ispiši ovu stranicu

Vukovar će dobiti pet novih slika na otvorenome

Na festivalu se sve događa na otvorenom, pa i ova konferencija za novinare Na festivalu se sve događa na otvorenom, pa i ova konferencija za novinare Milan Paun

Vukovar i ove godine već četvrti put za redom postaje luka umjetnosti.

Od 22. kolovoza do 5. rujna u luku umjetnosti uplovljavaju najpoznatija imena svjetske street art scene, a program VukovArt festivala je predstavljen u Vukovaru na konferenciji za novinare.

S 18 umjetničkih djela nastalih u protekle tri godine Vukovar je postao prepoznatljiv kao Galerija na otvorenom i izvan granica Republike Hrvatske, a sada će dobiti pet novih slika na Olajnici, Sajmištu i u Borovu naselju.

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić rekla je kako projekt sufinancira Europska Unija iz Europskoga socijalnoga fonda s gotovo milijun i pol kuna što će značiti uštedu u gradskom proračunu pola milijuna kuna godišnje.

Ovogodišnji je moto festivala Give Me 5 zbog pet novih svjetskih umjetnika koji će oslikati pročelja pet vukovarskih zgrada, a oni dolaze iz Hrvatske, Švicarske i Bugarske, rekao je Filip Mrvelj, jedan od organizatora festivala.

Pročitano 1018 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun