Ispiši ovu stranicu

Nagrade DORF-a Babogredcu i Hofbaueru

Ovogodišnji laureati DORF-a Ovogodišnji laureati DORF-a Foto: DORF

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i četvrtu godinu zaredom pripremila je bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 8.Antičkih filmskih večeri i 14.Festivala dokumentarnog rock filma, slavonski ljubitelji dokumentarnih filmova u Filmskom tjednu od 18. do 22.kolovoza uživat će u projekcijama recentne filmske produkcije, uz popratni program, priopćeno je iz press službe DORF-a.

O najboljem DORF 2020 filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će Tina Šimurina, novinarka i autorica prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma „Putnici“ i predsjednica žirija, Leon Rizmaul, povjesničar i autor dokumentarnih filmova te Vladimir Šagadin, novinar, scenarist i izdavač stripova.

Podsjećaju da je natječaj za prijave otvoren do 1.srpnja , a prijavnica i više detalja nalaze se na festivalskoj stranici www.filmfestivaldorf.com .

Nagradu za životno djelo DORF ove godine dodjeljuje Želimiru Babogredcu. Riječ je o glazbeniku, manageru, nagrađivanom producentu, s iznimno uspješnom diskografskom karijerom, uz to i velikom kolekcionaru vinila i vlasniku impresivne zbirke Beatles memorabilije. Poznavatelji scene smatraju ga najzaslužnijim za pojavu rock'n'rolla u Vinkovcima.  

Posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine primit će Igor Hofbauer. Jedan je od najautentičnijih i najplodonosnihih hrvatskih ilustratora posljednja dva desetljeća. Strip-crtač i ilustrator, širokoj je publici najpoznatiji po brojnim plakatima (više od 100), omotima albuma (više desetaka) i programskim knjižicama koje je ilustrirao za klub Močvara. Godine 2009. na  DORF-u su organizirane njegove izložbe na dvije lokacije, a 2015. godine DORF je dobio i plakat u njegovoj izvedbi. 

Za unikatne nagrade laureatima na ovogodišnjem festivalu već četvrtu godinu zadužen je splitski kipar i strip autor Miro Župa.

Pročitano 737 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar