Ispiši ovu stranicu

Održana Smotra klapa Zadarske županije

Održana Smotra klapa Zadarske županije Foto: Valerija Lozančić

U Hrvatskom Domu Vukovar održana je Smotra Klapa Zadarske županije.

Smotru već tradicionalno, petu godinu za redom  Zadarska županija zajedno  s Udrugom zadarskih klapa  daruje stanovnicima Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije povodom Dana grada Vukovara, koji se obilježava 3. svibnja i Županijskih dana Zadarske županije.

-Nakon prve godine oduševljenje Vukovaraca je bilo toliko veliko da smo odlučili ponovno dolaziti u uljepšati Vukovarcima njihove dane, rekla je organizatorica Smotre Vlatka Vučić-Marasović.
Publiku je ove godine oduševilo pet klapa  -  Arancini  iz Zagreba, Klapa Aria iz Starigrada Paklenice, Klapa  Koporan  iz Poličnika, Klapa Puntadura iz Vira i Klapa Školji s otoka Pašman.
-Vukovar svakako zavrjeđuje da mu se poklone klapske pisme, da mu se oda počast za sve ono što se događalo tijekom Domovinskoga rata i stoga s velikim ponosom i ljubavlju  svake godine dolazimo na Smotru, dodao je Ivica Dundović iz Klape Koporan.

Prije Smotre klapa u predvorju Hrvatskog doma otvorena je izložba pod nazivom „Lutke i scenografija Kazališta lutaka Zadar“.

Na darovanom koncertu zahvalili  su vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.
-Još jednom puno vam hvala. Naša suradnja na brojnim područjima traje već niz godina i ona nam puno znači. Ista smo duša, puno ljudi, duša koja voli Hrvatsku i pjesmu. Svi zajedno smo jači, poručio je župan.
-Želim se zahvaliti Zadarskoj županiji na ovoj prekrasnoj uvertiri u obilježavanje Dana Grada. Vi nam pokazujete da grad Vukovar ima jako puno prijatelja i na tome vam od srca hvala, istaknuo je Pavliček.

 Danas će sve klape sudjelovati i na svetoj misi koja u Crkvi svetih Filipa i Jakova počinje u 11 sati.

Pročitano 911 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić