Ispiši ovu stranicu

Održana večer poezije s prigodnim božićnim pjesmama

Naši poznati vukovarski pisci na jednom mjestu Naši poznati vukovarski pisci na jednom mjestu Foto: GKVU

U okviru Adventa, u vukovarskoj je knjižnici održana večer poezije pod nazivom Ususret Božiću – Vukovarska književna pera u Gradskoj knjižnici Vukovar.

Sudjelovali su Tanja Belobrajdić, Julijana Adamović, Larisa Janičev-Stojanović, Dubravko Duić Dunja i Davor Ivankovac, vukovarski spisatelji prisutni i prepoznati na hrvatskoj književnoj sceni. Na ovoj su večeri prigodno čitali svoje pjesme posvećene Božiću i blagdanima, a potom se razgovaralo i o važnim te poznatim primjerima iz svjetske i hrvatske književnosti na temu božićnih blagdana.

-Ideja je bila okupiti na jednome mjestu naša vukovarska pera. Poznato je da Vukovar obiluje umjetnicima, piscima, a u ovo blagdansko vrijeme željeli smo pokazati zajedništvo ne samo na području kulture nego i ljudsko zajedništvo te našim korisnicima i publici pružiti blagdansku atmosferu sreće, radosti i veselja. Svi su ovi pisci tijekom godine bili predstavljeni u Gradskoj knjižnici Vukovar – istaknula je Jelena Miškić, ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar.

 

 

 

Pročitano 874 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar