Ispiši ovu stranicu

Predstavljen zbornik domoljubne poezije Vukovaru-Škabrnji H Memento – Poetika.

Zbornik sadrži 80 domoljubnih pjesama Zbornik sadrži 80 domoljubnih pjesama Foto: Marija Molnar

U Pastoralnome centru Sv.Bono u Vukovaru održana je večer domoljubne poezije Hrvatske udruge Benedikt i Udruge veterana 4.gardijske brigade te predstavljen zbornik Vukovaru-Škabrnji H Memento – Poetika.

-Četvrtu godinu zaredom Hrvatska udruga Benedikt i ja kao član Savjetodavnog vijeća objavimo natječaj na kojem se prikupljaju poetski uratci, objavi zbornik pjesama te prirede večeri domoljubne poezije. Sve se ovo događa u okviru manifestacije Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju čija je pokroviteljica Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a iduća je večer poezije u Podstrani 19.studenoga. Za ovaj je zbornik pjesme napisalo 40 pjesnika, svaki po dvije pjesme – pojasnio je urednik zbornika Mate Buljubašić.

Na predstavljanju zbornika u Vukovaru svoje je pjesme čitao i Ante Ćurić iz Bjelovara.

-Napisao sam dvije pjesme, jednu za Vukovar i drugu za Škabrnju, ponosan sam i čast mi je večeras ih pročitati u Vukovaru – rekao je Ćurić.

Nazočne je na predstavljanju zbornika pozdravio fra Ivica Jagodić, gvardijan župe Sv.Filipa i Jakova, a u glazbenome dijelu nastupio je Branko Čulić Vukovarac.

 

 

 

 

Pročitano 1194 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar