Ispiši ovu stranicu

Hrvatskim filmom počeo 12. vukovarski filmski festival

Projekcije su filmova na šest lokacija u Vukovaru Projekcije su filmova na šest lokacija u Vukovaru Milan Paun

Na terasi Agencije za vodne putove u Vukovaru počeo je ovogodišnji 12. vukovarski filmski festival, festival podunavskih zemalja.

Čast otvaranja pripala je kratkometražnome moldavskome filmu Cica maca redatelja Valeriu Andriuta i hrvatskome dugometražnome igranome filmu Za ona dobra stara vremena redatelja Eduarda Galića.

U četiri festivalska dana na šest lokacija bit će prikazano 60 filmova, a za nagradu Zlatni šlep natječu se filmovi u trima kategorijama - dugometražni i kratkometražni igrani filmovi te dokumentarni filmovi.

Festival je otvorio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića rekavši da od najboljega festivala u državi očekuje i najbolje filmove.

Okupljene filmaše i ljubitelje filma pozdravio je Danijel Rafaelić, predsjednik Hrvatskoga audio vizualnoga centra, u ime ministrice kulture Nine Obuljen Korižinek rekavši kako najbolje europske filmove možemo vidjeti samo u Berlinu, Cannesu i Vukovaru.

Direktor festivala Igor Rakonić naveo je podatak da o kvaliteti filmova najbolje govori činjenica da od 16 dugometražnih filmova u Vukovaru njih sedam je nagrade na festivalim u Berlinu ili Cannesu.

Projekciji filmova prethodio je spektakularni vatromet na ušću Vuke.

vff publika

vff rakonic

vff penava

vff ziri

vfff vatromet

 

Pročitano 1205 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun