Ispiši ovu stranicu

Na VFF dolaze filmovi pobjednici festivala u Cannesu

Sve je spremno za početak festivala u četvrtak Sve je spremno za početak festivala u četvrtak Milan Paun

Hrvatskim filmom Za ona dobra stara vremena redatelja Eduarda Galića u četvrtak 23. kolovoza počinje 12. vukovarski filmski festival koji će trajati do 26. kolovoza, rekao je na konferenciji za novinare direktor festivala Igor Rakonić.

Najavio je dolazak filmova pobjednika s festivala u Cannesu.

Više od 60 filmskih projekcija bit će na terasi Agencije za vodne putove, perivoju dvorca Eltz, CineStar Vukovar, Vukovarskoj adi i Vodenom autobusu te u kinu Borovo u Borovu naselju.

U glavnom programu bit će prikazano šest dugometražnih, osam kratkometražnih i osam dokumentarnih filmova u konkurenciji za festivalske nagrade.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je da je festival najznačajniji kulturni događaj u gradu te da su gradske službe i ustanove spremne za početak festivala.

Festival ima i bogat popratni filmski, zabavni i edukativni program koji uključuje posebnu sekciju nazvanu „Pobjednici Cannesa 2018.“, radionicu jednominutnoga filma snimljenoga u jednom kadru te nastupe Ante Gelo benda s Jimmyjem Stanićem i Ivanom Rushaidat.

Na konferenciji za novinare govorili su i gradski pročelnik za društvene djelatnosti Dražen Kobašević te predstavnici tvrtki sponzora.

Do sada je na festivalu prikaznao više od 900 vrhunskih filmova koje je gledalo više od 300.000 posjetitelja, došlo je više od tisuću filmaša i održano je više od 40 radionica i koncerata.

Pročitano 1225 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun