Ispiši ovu stranicu

U Kulturnom četvrtku gostovala Ružica Marić

Na čelu Gradskoga muzeja Vukovar Ružica Marić je dugi niz godina Na čelu Gradskoga muzeja Vukovar Ružica Marić je dugi niz godina Foto: Marija Molnar

U okviru ciklusa Kulturni četvrtak u Gradskoj knjižnici Vukovar predavanje na temu Gradski muzej Vukovar u ulozi očuvanja kulturne baštine grada Vukovara održala je ravnateljica Gradskoga muzeja Vukovar Ružica Marić.

Vukovarski muzej središnje je mjesto kulturnog života grada od povratka 1998. godine i svojim je brojnim sadržajima i manifestacijama koje okupljaju veliki broj građana dao značajan obol razvoju naše zajednice. Iako je, nakon progonstva, godinama djelovao u ratom devastiranom prostoru dvorca Eltz koji je pak godinama zbog obimnosti i kompleksnosti čekao obnovu, vizija ravnateljice Ružice Marić da muzej u takvom prostoru učini središtem društvenoga života grada, u potpunosti je ostvarena. Dovršetkom obnove, povratkom zbirki umjetnina, inovativnim sadržajima i programima koje prepoznaje, cijeni i konzumira široki krug publike, Marić danas vodi najbolji muzej 2016. godine po ocjeni Europskoga muzejskoga foruma.

-Svakog prvog četvrtka u mjesecu već punu godinu dana, predstavljamo u našoj knjižnici značajne Vukovarce koji svojim radom u raznim područjima doprinose našoj zajednici. Večeras imamo priliku slušati ravnateljicu Gradskog muzeja Vukovar Ružicu Marić koja je i sama institucija – poručila je ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar.

Ujedno je najavila i idući Kulturni četvrtak 7.prosinca, a koji će biti posvećen 70-oj godišnjici postojanja i rada Gradske knjižnice Vukovar. - U suradnji s udrugom Stripos predstavit ćemo strip kojega je posljednjih godinu dana stvaralo 12 eminentnih autora s hrvatske strip scene. Svaki je od njih napravio po jednu priču o Vukovaru, njegovim znamenitostima, knjižničnoj djelatnosti itd., i svi će doći na predstavljanje u Vukovar – najavila je Miškić.

Pročitano 2105 puta
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar