Ispiši ovu stranicu

Otvorena izložba Duška Jankovića- Tiške

Svakog ljeta vraća se u Vukovar Svakog ljeta vraća se u Vukovar Foto: Marija Molnar

U Ružičkinoj kući otvorena je izložba slika Duška Jankovića – Tiške, Vukovarca koji živi u Kanadi, ali koji se svakoga ljeta vraća u svoj grad. Restaurator - konzervator umjetnina  po struci, iza sebe ima puno izložbi, a posebno za ovu prigodu slike je dopremio iz Kanade.

- Cijeli se život bavim slikanjem, izlažem i ovdje i u Kanadi, no vukovarske izložbe čine mi veliko zadovoljstvo – istaknuo je Janković. Izložio je platna velikih dimenzija različitih motiva, tehnika i stilova.

 Događaj se odvija pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i u okviru programa predstavljanja kreativnih Vukovaraca kojega provodi Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom. -Drago mi je da promoviramo vukovarsku umjetnost i umjetnike jer to nas krasi  kao grad, a tim ljudima trebamo davati dužnu pozornost jer uzdižu naš grad u kulturnom i duhovnom smislu – istaknuo je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. O umjetničkom radu Duška Jankovića govorio je njegov kolega slikar Domagoj Jurčić – Sremac istaknuvši da je svaka Jankovićeva slika njegov djelomični autoportret.

Izložba će, prema riječima ravnateljice Hrvatskoga doma Ivanke Miličić biti otvorena do 5.rujna.

Pročitano 1316 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar