Ispiši ovu stranicu

Hrvatsko Podunavlje postaje središtem jedinstvenog Dunav art festivala

Tri dana događanja na tri lokacije Tri dana događanja na tri lokacije Foto: Marija Molnar

Hrvatsko Podunavlje od 29.lipnja do 1.srpnja središte je prvog Dunav art festivala, jedinstvenog glazbenog, eno i gastro događaja, a odvijat će se na tri lokacije – u Vukovaru, u Kopačkome ritu i u Erdutu. Festival je predstavljen na konferenciji za medije održanoj u dvorcu Eltz.

-Želja je organizatora snažno podržati politiku regionalnog razvoja s konkretnim projektom koji ima za cilj brendirati hrvatsko Podunavlje kao jedinstvenu turističku, kulturnu te vinsku i gourmet destinaciju – naglasila je Ivana Jurić iz organizacijskoga tima Dunav art festivala. Iza manifestacije stoje članovi benda Kraljevi ulice koji su autori nekoliko iznimno popularnih festivala u Hrvatskoj. -Štogod su Kraljevi ulice započeli razvili smo do značajnih manifestacija u Hrvatskoj, sve od 1997. godine kada smo započeli. Nadamo da će i naše hrvatsko Podunavlje prihvatiti ovaj festival- istaknuo je Zlatko Petrović iz Kraljeva ulice.

U programu kroz tri dana sudjeluju Duo violina K&K, Ariana Group, Ante Gelo Band i Ivana Rushaidat, Duo klarineta, zbor Brevis, DJ Umbo, Zdenka Kovačiček i Green house blues Band, likovni umjetnici iz Austrije i drugi. Glavnina događanja u Vukovaru odvijat će se u dvorcu Eltz, a ravnateljica Gradskoga muzeja Vukovar Ružica Marić ističe da će poseban ambijent dvorca kao središta kulturnoga života u ovom dijelu Podunavlja svakako doprinijeti prepoznatljivosti Dunav art festivala.

-Ovakav festival nosi ogroman turistički potencijal, naglasila je direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak, a poznati novinar Aleksandar Kostadinov, član organizacijskoga tima Dunav Art festivala, očekuje da će ovaj događaj biti pun pogodak.

-Prostor hrvatskoga Podunavlja smatramo fantastičnim i želimo napraviti za njega jedan novi brend – istaknuo je Kostadinov naglašavajući da Dunav art festival ima svu podršku institucija u RH - od Ministarstva turizma, Ministarstva kulture, Hrvatske turističke zajednice i dr.

Dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček istaknuo je pak da Grad Vukovar snažno stoji iza ove manifestacije. -Posebice nas raduje što sve više koristimo naš geografski položaj prvenstveno rijeku Dunav koja spaja i koju želimo promovirati u turističke svrhe. Vjerujemo da će ovaj festival privući veliki broj posjetitelja ne samo iz Vukovara nego i iz okolnih mjesta i da će uživati u bogatoj ponudi različitih sadržaja – rekao je Pavliček.

Dunav art festival počinje u Vukovaru 29.lipnja otvorenjem izložbe šest umjetnika iz Graca u 20 sati u galeriji Oranžerija, a večer se nastavlja koncertom No jazz banda u perivoju dvorca Eltz

Pročitano 1649 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar