Ispiši ovu stranicu

Učenici priredili izložbu panoa o Sinjskoj alki

Napravili su i instalaciju Alkar na pročelju školske zgrade Napravili su i instalaciju Alkar na pročelju školske zgrade Foto: Marija Molnar

Kako se približava održavanje svečane Sinjske alke u Vukovaru sve je više aktivnosti u gradu kojima se promiče ova manifestacija.

Tako su učenici OŠ Antuna Bauera priredili izložbu panoa u dvorištu škole pod nazivom Alka u Vukovaru, a na otvorenju su održali i prigodni literarno-glazbeni program. Ujedno je i službeno pokazana instalacija Alkar koja se nalazi na pročelju školske zgrade i predstavlja konjanika u prirodnoj veličini.

 

Ideja postavljanja konjanika na pročelje potekla je od ravnatelja škole Joze Mihaljeva koji je pojasnio tko je instalaciju realizirao. -Konjanik je izrađen od tvrdoga stiropora, a potom bojan u crno. Učiteljica likovne kulture napravila je skicu, a potom su učiteljica tehničke kulture, domar i dvoje naših učenika i tehnički realizirali ovu instalaciju, istaknuo je Mihaljev i dodao kako će instalaciju držati na pročelju do kraja školske godine, a potom je darovati.

Događaju je u ime Grada Vukovara nazočila Jakica Rajković, viša referentica za predškolski odgoj, školstvo i visoko školstvo koja je pozdravila učenike i nastavnike te istaknula da su u Gradu Vukovaru iznimno zadovoljni suradnjom s ovom školom.

Pročitano 1892 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar