Ispiši ovu stranicu

Likovna kolonija u Golubici

Sudjelovao 41 umjetnik i 15 štićenika Golubice Sudjelovao 41 umjetnik i 15 štićenika Golubice Foto: UZOSIO Golubica

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjima Golubica Vukovar organizirala je protekloga vikenda 5.likovnu koloniju, u okviru građanske akcije Šarenilom u bolje sutra, a koju je financijski podržala Slagalica – zaklada za razvoj lokalne zajednice i nekoliko hrvatskih tvrtki.

Na koloniji je sudjelovao 41 umjetnik iz Vukovara, Vinkovaca, Zagreba, Splita, Imotskog, Širkog Brijega i Mostara, među njima 10 akademskih slikara kao i 15 članova Golubice. U ime grada Vukovara sudionike kolonije pozdravila je pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović, a umjetnike i štićenike udruge došli su pozdraviti i ravnateljica vukovarske bolnice dr.Vesna Bosanac te Ines Pešić iz zaklade Slagalica.

Svi radovi nastali na koloniji ostaju u vlasništvu udruge. -Korisnicima naše udruge ovo je bilo neprocjenjivo iskustvo i ponos jer su mogli slikati uz rame vrhunskim stručnjacima u slikarstvu i kiparstvu. Drago nam je da smo još jednim projektom poboljšali kvalitetu življenja korisnicima naše udruge – poručila je Ivana Azenić Dubravčić, predsjednica udruge.

Nakon likovne kolonije umjetnici su posjetili Muzej sjećanja – vukovarska bolnica 1991, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčaru, Muzej vučedolske kulture i Gradski muzej Vukovar, a pozdravio ih je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Pročitano 1615 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar