Ispiši ovu stranicu

Pjesma o PTSP-u pobijedila na Festivalu domoljubne poezije

Organizatorice festivala su hrvatske braniteljice Organizatorice festivala su hrvatske braniteljice Foto: Marija Molnar

Pobjednik ovogodišnjeg, četvrtog po redu Festivala neobjavljene domoljubne poezije Pjesmom protiv zaborava, u organizaciji udruge Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije je Vlado Đurđević iz Osijeka čija je pjesma naslovljena PTSP osvojila prosudbeno vijeće koje su činili prof.Višnja Sorčik, prof.Ivana Petričević, prof.Marko Landeka i voditeljica projekta festivala Verica Marunček.

Drugoplasirana je pjesma Ovčara – krvava poema autorice Martine Baričević iz Zagreba, a treća Lijepa riječ hrvatska autorice Branke Mlinar iz Omiša. Festival na kojemu su proglašeni pobjednici i prvih deset prvoplasiranih dobilo priznanje, održan je u vukovarskom dvorcu Eltz,  a festival prati i objavljeni zbornik u kojemu se nalazi 30 pjesama iz ovogodišnje selekcije.

Prema riječima predsjednice udruge Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije Ljiljane Poje, organizatorice su vrlo zadovoljne odazivom autora na natječaj za ovogodišnji festival kao i zainteresiranošću publike koje je iz godine u godinu sve više na ovom događaju.

Festival je utemeljen 2013. godine i odvija se u okviru Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., drugu godinu zaredom pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a potporu događaju dala je i Vukovarsko-srijemska županija.  

Pročitano 2255 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar