Ispiši ovu stranicu

Obrana Vukovara u temeljima je hrvatskoga društva

Simpozij je otvorio predsjednik organizacijskoga odbora Dražen Živić Simpozij je otvorio predsjednik organizacijskoga odbora Dražen Živić Milan Paun

U organizaciji Instituta Ivo Pilar iz Zagreba, odnosno njegova područnoga centra u Vukovaru, u Hrvatskome domu Vukovaru održava se dvodnevni 19. znanstveno-stručni skup “Vukovar '91. – dvadeset i peta godina poslije“.

Tema je skupa Hrvatsko društvo: 25 godina nakon Vukovara '91.

Radove izlaže 30 znanstvenika iz zemlje i inozemstva, a među njima su Miroslav Tuđman, Josip Esterajher, fra Zlatko Špehar, Sandra Cvikić, Danijel Rehak, Mirjana Semenić Rutko, Petar Elez, Henrik Ivan Damjanović...

Voditelj podružnice Dražen Živić rekao je kako su vrijednosti, na kojima je počivala obrana Vukovara, postale sastavnicom hrvatskoga društva te da je danas u društvu potrebno paradigmu vladanja zamijeniti paradigmom upravljanja kako bi građani osjećali da netko o njima brine.

Pozdravljajući sudionike i goste zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček rekao je kako ovakvi skupovi pomažu u širenju istine o Domovinskome ratu i time istinskome suživotu, nasuprot onima koji Domovinski rat pokušavaju prikazati građanskim ratom.

Okupljene su pozdravili i župan Božo Galić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Miroslav Šimić i izaslanica predsjednice Republike Hrvatske Bruna Esih.

Prije svečanoga otvaranja sudionici su položili vijence i zapaliti svijeće na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata i kod masovne grobnice na Ovčari.

Pročitano 1161 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun