Ispiši ovu stranicu

Paraolimpijski školski dan u OŠ Nikole Andrića

Na Paraolimpijskom školskom danu sudjelovalo je 40-a paraolimpijaca iz cijele regije Na Paraolimpijskom školskom danu sudjelovalo je 40-a paraolimpijaca iz cijele regije Foto: M.Kos

U vukovarskoj OŠ Nikole Andrića upriličen je Paraolimpijski školski dan.

- Odredivši na početku ove školske godine temu „Olimpijada i mi“ Osnovna škola Nikole Andrića je kontinuirano i planirano izvodila aktivnosti i radionice vezane uz važnost bavljenja sportom, zdravlje i promoviranje vrijednosti olimpizma - rekla je ravnateljica škole Josipa Kotromanović Sauka.

Kotromanović Sauka je izvijestila kako su u Projektnom tjednu koji se u školi održava od ponedjeljka, učenici i nastavnici završili i prezentirali svoje razredne, predmetne i školske projekte na kojima su radili tijekom ove školske godine.

- Kao kruna brojnih sportskih događanja je Paraolimpijski školski dan kojega smo organizirali u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom, a s ciljem edukacije naših učenika o paraolimpijskim sportovima i druženju s osobama s invaliditetom koje se bave sportom - kaže Kotromanović Sauka, dodajući kako je Paraolimpijski školski dan zajednički projekt Allianza i HPO-a, započet 2010. godine koji je do sada organiziran u više od 120 škola diljem Republike Hrvatske, a sada se uključila i OŠ Nikole Andrića.

Iz škole poručuju da je duh svakog paraolimpijskog sportaša savladavanje onog za što drugi misle da je nemoguće i ovim sportskim danom su željeli senzibilizirati učenike o paraolimpijcima, tj. osobama s invaliditetom.

- Cilj projekta je kroz posebno osmišljene igre, tjelesne aktivnosti i prezentacije smanjiti rezerviranost djece prema onima koji su različiti te razviti njihovu toleranciju i prihvaćanje vršnjaka s teškoćama u razvoju i invaliditetom - zaključila je Kotromanović Sauka.

Na Paraolimpijskom školskom danu sudjelovalo je 40-a paraolimpijaca iz cijele regije. 

Pročitano 1001 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac