Ispiši ovu stranicu

Primorsko-goranska županija za Vodotoranj daje 100 tisuća kuna

Primorsko-goranska županija se uključila u obnovu Vodotornja Primorsko-goranska županija se uključila u obnovu Vodotornja Foto: GV

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava susreo se s primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom te njegovom zamjenicom Marinom Medarić. 

Povod susretu bila je akcija u sklopu projekta "Vukovarski Vodotoranj-simbol hrvatskog zajedništva" koji je pokrenuo Grad Vukovar s ciljem konzerviranja i prenamjene Vodotornja u memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata.

Penava je sa suradnicima predstavio projekt obnove vukovarskog Vodotornja koji će na taj način biti zaštićen od daljnje devastacije te pristupačan brojnim posjetiteljima.

Primorsko-goranska županija tradicionalno već gotovo 20 godina pomaže Vukovaru organizirajući malim Vukovarcima boravak u Lječilištu Veli Lošinj. Radi se o 300 tisuća kuna godišnje. Županija je sudjelovanjem u izgradnji sportske dvorane i fontane u Borovu naselju te izgradnje boćališta na Trpinjskoj cesti.

- Suradnja s Vukovarom nastavlja se sudjelovanjem u projektu obnove vukovarskog Vodotornja, za svaki milimetar prema vrhu i svaki milimetar prema dnu tornja, po 1 kunu. Ukupno je to 100 tisuća kuna samo za ovaj projekt", rekao je župan Zlatko Komadina.

Vukovarske projekte Primorsko-goranska županija podržala je s ukupno 9.3 milijuna kuna. (Grad Vukovar)

Pročitano 1006 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac