Ispiši ovu stranicu

Ivančica Raić najbolja je volonerka u Slavoniji i Baranji

PRONI Centar za socijalno podučavanje/Info centar za mlade Vukovar nominirao je svoju volonterku Ivančicu Raić na natječaj za godišnju volontersku nagradu koju je raspisao Volonterski centar Osijek. Nominacija se odnosila na volonterski angažman pojednica, gdje je Ivančica Raić između mnogih nominiranih volontera zasluženo osvojila titulu najbolje volonerke u Slavoniji i Baranji.

Jubilarna 10. svečana dodjela godišnjih volonterskih nagrada održana je 07. prosinca 2015. godine u Muzeju Slavonije u Osijeku, te su Silvio Ambruš i Sandra Jakelić, članovi upravnog odbora Volonterskog centra Osijek, uručili nagradu Ivančici u kategoriji za volonterski angažman pojedinca. Ivančica je postala volonterka Info centra za mlade Vukovar prije više od godinu dana, te je aktivno sudjelovala na raznim aktivnostima među kojima su brojne volonterske akcije, edukativno-informativne radionice, te nekoliko edukacija/predavanja/radionica fokus grupa koje su bile usko vezane za volonterstvo. U usporedbi s ostalim volonterima ističe se prvenstveno svojom dobrotom, marljivošću i željom za učenjem. Važno je naglastiti da za Info centar predstavlja veliku vrijednost, jer prepoznavanjem misije, aktivnosti i vrijednosti organizacije, te svojim angažmanom aktivno doprinosi osiguranju ciljeva organizacije. Svrha i cilj njezine volonterske pozicije je, uz navedeno, i aktivno djelovanje u zajednici, a samim time i promocija organizacije, što je ona zasigurno i provodila.

Ovo je samo jedan mali, ali značajan dokaz koliko se cijeni i vrednuje volonterski angažman, stoga je ovo ujedno i odlična pozivnica mladima da se uključe u volontiranje kako bi dodatno razvili samopoštovanje i vrijedne socijalne vještine koje su izuzetno važne za razvoj svakog pojedinca, kao što je to učinila i Ivančica.  

Pročitano 1127 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV