Ispiši ovu stranicu

Hostel Dubrovnik za smještaj osmaša bit će gotov na proljeće

Vlahušić je Memorijalnome centru predao i vrijednu donaciju - automobil Vlahušić je Memorijalnome centru predao i vrijednu donaciju - automobil Foto: Marija Molnar

Ministar branitelja Predrag Matić, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, ravnatelj Memorijalnoga centra Domovinskoga rata Vukovar Zoran Šangut, dožupan vukovarsko-srijemski Željko Cirba i dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček, obišli su danas Memorijalni centar Domovinskoga rata kako bi svečano označili početak radova na preuređenju stambene zgrade u hostel Dubrovnik, vrijednoga 18 milijuna kuna.

Vlahušić koji je danas uručio ovome centru smještenome u krugu bivše vojarne 204.vukovarske brigade i automobil kao donaciju, a najavljuje i pomoć pri opremanju hostela, izjavio je kako su u Dubrovniku presretni zbog činjenice da će se glavna zgrada za smještaj osnovnoškolske djece koja Vukovar posjećuju u okviru školskoga programa zvati upravo po njegovom gradu. Dodao je i kako će Grad Dubrovnik ukoliko to prihvati dubrovačko Gradsko vijeće, dio prihoda od ulaznica za dubrovački Muzej Domovinskoga rata preusmjeriti u korist vukovarskoga centra.

 

Prema riječima ravnatelja centra Šanguta hostel je najveća investicija u krugu Memorijalnoga centra, a planirani dovršetak radova ovog objekta kapaciteta 270 ležajeva je proljeće iduće godine. Najavio je i kako će do kraja godine biti dovršena zgrada Karlovac, nadstrešnica Sisak i restoran Istra, odnosno kako se trenutno realiziraju građevinske investicije vrijedne 40 milijuna kuna.

Ministar Matić naglasio je veliku uspješnost projekta obveznoga posjeta svih osmaša Vukovaru, ali i činjenicu da upravo ovaj Memorijalni centar povezuje cijelu Hrvatsku. U ovaj je projekt prema Matićevim riječima ministarstvo dosada uložilo 120 milijuna kuna. Kako je rekao, do kraja ove godine 48 tisuća osmaša obići će Vukovar u dvodnevnom i trodnevnom programu, a sve kako bi učili o Domovinskome ratu.

Pročitano 1661 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar