Ispiši ovu stranicu

Susret žena Srebrenice i Vukovara

Razgovaralo se o procesu pomirenja, oprosta i rehabilitacije žrtava Razgovaralo se o procesu pomirenja, oprosta i rehabilitacije žrtava Foto: Marija Molnar

 

U organizaciji Europskoga doma Vukovar i udruge Snaga žene iz Tuzle, naš je grad posjetila skupina žena iz Srebrenice. Cilj je bio susresti predstavnice vukovarskih stradalničkih udruga kako bi razmijenile iskustva o procesu pomirbe, oprosta i rehabilitacije nakon što su tijekom rata u bivšoj Jugoslaviji izgubile svoje najmilije.

Obišle su Spomen dom Ovčaru, razgovarale s mladima u Europskome domu Vukovar kao i s predstavnicima udruga Vukovarske majke, Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te Društva Hrvatska žena Vukovar. U gradskoj vijećnici gošće je primila i zamjenica gradonačelnika Vukovara Marija Budimir.

-Suosjećamo sa ženama Srebrenice i njihovom doživotnom boli, naš im je grad uvijek otvoren jer su i Vukovarci podnijeli ogromnu žrtvu tijekom Domovinskoga rata, stoga ih razumijemo – istaknula je Budimir.

Predsjednica udruge Snaga žene dr.Branka Antić Tauber naglasila je kako je njihov dolazak u Vukovar i susret s drugim žrtvama iznimno bitan u procesu rehabilitacije i poštivanja principa tranzicijske pravde.

- Pravda je jedino što može pružiti satisfakciju žrtvama – izjavila je Antić Tauber.

Gošće i njihovi domaćini druženje su nastavili i tijekom poslijepodnevnih sati na ručku u organizaciji Grada Vukovara.

Pročitano 1211 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar