Ispiši ovu stranicu

Kelić o izbjegličkoj krizi: Sve teče bez problema, jedine poteškoće predstavljaju loši vremenski uvjeti

Otvara se novi prihvatni centar u Slavonskome Brodu Otvara se novi prihvatni centar u Slavonskome Brodu Foto: Marija Molnar

U gotovo mjesec dana kroz našu je županiju prošlo više od 170 tisuća migranata, a i dalje se očekuje njihov priljev. Vukovarsko-srijemski dožupan Zdravko Kelić i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje u Vukovarsko-srijemskoj županiji, izvijestio je na današnjoj Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika o aktualnoj situaciji glede izbjegličke krize, istaknuvši da se aktivnosti na terenu odvijaju bez problema zahvaljujući dobroj koordinaciji i kvalitetno odrađenom poslu svih uključenih aktera, a da poteškoće izazivaju samo loši vremenski uvjeti.

Prema njegovim informacijama, za desetak će dana biti otvoren novi prihvatni centar u Slavonskome Brodu koji će moći kvalitetnije i humanije prihvaćati migrante u odnosu na uvjete kakvi su u prihvatnom centru Opatovac. Ipak i trenutni će centar u Opatovcu ostati aktivan u slučaju potrebe prihvata većeg broja izbjeglica.

Gradonačelnici i načelnici općina Vukovarsko-srijemske županije doznali su na današnjoj koordinaciji i neke prijedloge koji se tiču ruralnoga razvoja, a raspravljalo se i o podmirenju dugova jedinica lokalne samouprave prema županiji.

Nakon koordinacije održana je i prezentacija HAKOM-a u svezi pružanja podrške JLS u pokretanju i provedbi projekata povećanja dostupnosti innfrastrukture širokopojasnoga pristupa.

Pročitano 1250 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar