Ispiši ovu stranicu

Milanović: - Nećemo dizati pričuvu za čuvanje granice

Problem je u Grčkoj, na vanjskoj granici Schengena - rekao je Milanović Problem je u Grčkoj, na vanjskoj granici Schengena - rekao je Milanović Foto: R.Rac

Hrvatska nije Schengenu, ali se u zbrinjavanju izbjeglica ponaša kao da je, ocijenio je premijer Zoran Milanović na uručenju priznanja najboljim policajcima u povodu Dana policije u Opatovcu.

Problem je u Grčkoj, na vanjskoj granici Schengena, rekao je Milanović ocijenivši da je Schengen uređen sustav u kojem se štite hrvatski interesi. Kao guske u maglu ne, tog smo se nagledali, ovo treba dovesti u red, poručio je predsjednik Vlade.

- Red počinje u Grčkoj, tamo je vanjska granica Shengena. Hrvatska nije Schengen još uvijek, ali vi se svejedno ponašate kao da to jesmo, kao visoka klasa. Ne galamimo, ne širimo histeriju, ne gradimo žičane ograde ni prema Srbiji ni prema bilo kome i to nećemo raditi - rekao je Zoran Milanović.

Oni koji govore da vojska treba na granice neka objasne što to znači, kaže premijer.

- Vas ima više tisuća, a to je nedovoljno za uhvatiti se za ručice na granici, profesionalni vojnici to ne mogu raditi. To znači, dragi moji, da bi trebalo mobilizirati iz aktivne pričuve tisuće mladih muškaraca između 20 i 35 godina, maknuti ih s radnih mjesta, neka su možda dobili u zadnjih godinu dana, i staviti tu na granicu. Je li to rješenje? Je li to hrvatski odgovor na krizu? Ne, hrvatski odgovor na krizu je ovo što vi sad radite - zaključio je Milanović.

Ponovio je da izbjeglice neće preko Prevlake moći ući u Hrvatsku.

- Oni koji su ih spremni voditi preko crnogorskih i kosovskih brda i planina, stotine kilometara preko klanaca da bi došli na jug Hrvatske, ne rade im dobro. Jasna je poruka ne vodite ih tamo. Naša kuća je otvorena, naša vrata su otvorena, dajte bar da mi odlučimo koja su to vrata - kaže premijer. Bilo smo srčani, a vi ste bili profesionalni, poručio je policajcima naglasivši da je ponosan što je Hrvat.

Pročitano 1317 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac