NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

Nova hala i nova zapošljavanja u vukovarskoj gospodarskoj zoni

Gradonačelnik sa suradnicima u obilasku nove hale Gradonačelnik sa suradnicima u obilasku nove hale Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je novoizgrađenu halu s uredskim prostorom od 300 m2 u Vukovarskoj gospodarskoj zoni gdje će trgovački obrt Stari grad Vukovar vlasnika Zvonka i Radinke Francuzević otvoriti novi proizvodni pogon.

Tvrtka se bavi proizvodnjom ambalaže od plastike - folije za poljoprivredu, građevinske folije i folije za industriju, vrećice itd... Trenutno zapošljava 11 radnika, a smještena je na lokaciji u Zelenoj ulici. Zbog povećanja proizvodnje planiraju uvesti i treću smjenu te zaposliti još dvoje ljudi, a zbog proširenja djelatnosti na prikupljanje bezopasnog otpada planiraju dodatno uposliti još četvero ljudi, doznajemo od vlasnika tvrtke Zvonka Francuzevića. Vrijednost investicije je 4 milijuna kuna. Tvrtka je ostvarila potporu Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u iznosu od 180.000 kn te Grada Vukovara od 30. 000 kuna.

Francuzević je pohvalio suradnju s Gradom zahvaljujući im na pomoći jer, kako je rekao, kada su 2013. godine krenuli s gradnjom hale u gospodarskoj zoni naišli su na niz prepreka koje su uz pomoć nove gradske vlasti uspješno riješili.

Gradonačelnik je istaknuo kako vjeruje u ovu tvrtku i njen uspjeh unatoč problemima s kojima su se u prošlosti susretali. - Ovo je jedna priča koja zahvaljujući prvenstveno upornosti, žilavosti i promišljanju privatnog poduzetnika ima uspješan kraj, a mi smo tu da pomognemo. Nije tu kraj problemima, ali ćemo kao gradska uprava dati svoj maksimum da pomognemo svakom poduzetniku. Nakon toliko godina novi proizvodni pogon u gospodarskoj zoni koju smo svi nazivali "lovištem", investicija od 4 milijuna kuna, samo dokazuje ono što smo svi govorili, a to je da s ljudima treba razgovarati i posao odraditi na obostrano zadovoljstvo, rekao je gradonačelnik dodajući kako je situacija u gospodarskoj zoni puno bolja nego prije.

S gradonačelnikom u obilasku novoizgrađene hale bila je i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Marijana Grubišić koja je istaknula kako je zbog novih mjera i pogodnosti koje Grad pruža zainteresiranost za gospodarsku zonu sve veća.

Pročitano 1847 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija