Ispiši ovu stranicu

Milanović i Grabar Kitarović – Ne odustajemo dok ima nade!

Tomislav Salopek u navijačkoj majici s printom vukovarskog Vodotornja Tomislav Salopek u navijačkoj majici s printom vukovarskog Vodotornja Foto: facebook

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banskim dvorima izjavio je kako smo svi tužni zbog informacija koje imamo o Tomislavu Salopeku, iako ih Vlada ne može sa stopostotnom sigurnošću potvrditi.

- Nažalost, moramo prekinuti tišinu. Netko to mora napraviti. Moja dužnost je da hrvatskoj javnosti kažem ono što vidimo i užasava nas. Ne možemo sa stopostotnom sigurnošću potvditi da je to istina. Ono što vidimo je grozno. Molimo ljude da to ne dijele, ne prikazuju djeci - rekao je premijer.

Istaknuo je da Salopeka neće prestati tražiti dok god postoji tračak nade. Na pitanje koliko tvz. Islamska država predstavlja problem za Hrvatsku, premijer je rekao kako je ona problem za cijeli svijet. Pozvao je građane da budu oprezni i izbjegavaju neka područja.

- Hrvatska je dobro organizirana država i moramo nastaviti živjeti dalje, naglasio je premijer. Hrvatska neće sudjelovati u borbenim akcijama protiv tvz. Islamske države - naglasio je premijer. Naše službe rade sve da se ovakve situacije spriječe, rekao je. Potvrdio je i da istražuju autentičnost objavljene snimke, međutim o tome nije više želio govoriti, javlja HRT.

Javnosti se obratila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović. Izrazila je suosjećanje prema obitelji Tomislava Salopeka. Kao i premijer, predsjednica je rekla kako neće prestati raditi dok postoji i jedan tračak nade. Zamolila je sve da se u javnim istupima ponašaju odgovorno. Posebno je zahvalila islamskoj zajednici u Hrvatskoj na njihovom javnom apelu za spašavanje života nevinog Tomislava, prenosi Media Servis.

Iz HDZ-a su u srijedu izrazili zgražanje još uvijek nepotvrđenim informacijama da su pripadnici Islamske države pogubili hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, te su izrazili sućut njegovoj obitelji. Upozoravaju kako je i ovaj slučaj potvrda da je terorizam problem cijelog svijeta, a da je tzv. Islamska država jedna od najvećih prijetnji međunarodnom miru i sigurnosti.

Obitelj nema službenu potvrdu o ubojstvu

Nakon objave vijesti da su otmičari pogubili Tomislava Salopeka u Vrpolju je zavladao tajac, a obitelj još nema službene potvrde o ubojstvu. "Pričekajte, obitelj još nema nikakvu informaciju", poručio je prijatelj obitelji Salopek novinarima koji su u srijedu po objavi prvih vijesti o tragičnom ishodu stigli pred njihovu kuću.Salopek je prvi oteti hrvatski državljanin u nekoj stranoj zemlji, a njegovo ubojstvo, ako se potvrdi, prvo je ubojstvo nekog zapadnog državljanina od strane Islamske države u Egiptu.

HRV kao i ostali vodeći hrvatski mediji neće objaviti fotografiju smaknuća Tomislava Salopeka koju su objavili teroristi. Apeliramo na čitatelje portala hrv.hr da fotografiju ne šeraju po društvenim mrežama, niti je objavljuju iz poštovanja i sućuti prema bližnjima Tomislav Salopeka.

Pročitano 1991 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac