Ispiši ovu stranicu

Nakon upućenog apela prikupljeno 725 doza krvi

Banka krvi u KBC Osijek se popunila nakon apela, nastavljaju se ranije planirani operativni zahvati Banka krvi u KBC Osijek se popunila nakon apela, nastavljaju se ranije planirani operativni zahvati Foto: ezadar.hr

Banka krvi u KBC Osijek se popunila nakon apela, nastavljaju se ranije planirani operativni zahvati, ali i akcije. Već je 8. kolovoza, normalizirana distribucija krvnih pripravaka svim korisnicima krvne banke, odnosno, bolnicama u Slavoniji i Baranji - ističe se u priopćenju Gradskog društva Crvenoga križa Osijek i Odjela za transfuzijsku medicinu osječkoga KBC-a. 

Zabilježen je iznimno dobar odaziv građana pa je u četrtak prikupljeno 89, u petak 209 i u subotu 103 doze krvi. Osim na Odjelu, akcija se provodila i na terenu. U Vinkovcima su prikupljene 63, u Valpovu i Belišću 80, a u izvanrednoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Portanovi 95 doza krvi.

Zbog razdoblja u kojem se često događaju nestašice krvi i dalje će biti organizirane posebne akcije.

Uz pomoć i potporu đakovačko- osječkog nadbiskupa Đure Hranića i upravitelja aljmaškog Svetišta Gospe od Utočišta velečasnog Ante Markića, krv će se moći dati i na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, u Aljmašu u mjesnoj ambulanti od 8 do 16 sati.

U priopćenju se ističe zahvala i gradonačelniku Osijeka Ivanu Vrkiću te zamjeniku župana Draganu Vulinu, Trgovačkom centru i medijima za upućivanje apela javnosti.

Posebno se zahvaljuju svima koji su mu se odazvali, dali krv i time osigurali dodatne zalihe krvi i krvnih pripravaka za liječenje pacijenata u slavonskim bolnicama.

Pročitano 979 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac