Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Vrijeme za promjenu modela obrazovanja u Vukovaru??

  • Petak, Pro 19 2014
  • Piše: 
Vukovarski srednjoškolci raspravljaju o načinima obrazovanja Vukovarski srednjoškolci raspravljaju o načinima obrazovanja Foto: A. Lovric

Srednjoškolci idu u istu školu, a uopće se ne poznaju

Odvojeno školovanje – jedini način ostvarivanja manjinskih prava ?? naziv je okruglog stola održanog sinoć u Vukovaru u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava. Miran Špek, predstavnik inicijative smatra da nije dobro da ljudi koji ne žive u Vukovaru dolaze u ovaj grad i nameću rješenja postojećih problema. Na okruglom stolu sudjelovali su vukovarski srednjoškolci, njihovi profesori pa i pokoji  roditelj, a skup je moderirala Biljana Gaća, vijećnica vukovarskog SDP-a u Gradskog vijeću koja je diplomirala politologiju upravo na ovoj temi.

–Činjenica je da su ovakav model školovanja kakav se provodi u Vukovaru odabrali pripadnici nacionalnih manjina, ali smatram da se ni lokalne ni nacionalne vlasti nisu dovoljno pozabavili ovom temom. Niz istraživanja pokazuje da roditelji nisu dovoljno informirani  o modelima obrazovanja i tu nam se  postavlja pitanje tko je to onda izabrao-upitala se Gaća. Mišljenja je da razdvojenim načinom školovanja samo imamo učenike koji se u svojim školama ne druže te da je došlo vrijeme za preispitivanje ovog modela školovanja.

Prije okruglog stola o odvojenom školovanju u Vukovaru prikazan je dokumentarni film Oš me pozdravit u busu u čijem su stvaranju sudjelovali vukovarski srednjoškolci različitih nacionalnosti.

Pročitano 2810 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase