Ispiši ovu stranicu

Donirali spalionicu životinjskog otpada

Ilustracija Ilustracija www.24sata.hr

Britanska tvrtka Inciner8, koja se bavi proizvodnjom spalionica životinjskog otpada, danas je službeno donirala Ministarstvu poljoprivrede jednu takvu spalionicu za spaljivanje životinjskih trupala na poplavljenim područjima, priopćeno je iz ministarstva, javlja HINA. Spalionica je vrijedna 60.000 eura, a bit će postavljena u krugu radionice Uprave šuma Gunja-Stari Drenovci. 

"Donacija će pomoći bržem saniranju na poplavljenom području. Sve službe Ministarstva poljoprivrede od početka su angažirane na evakuiranju i spašavanju životinja, no na žalost jedan dio životinja je pod naletom vode uginuo. Kako bi se sanacija obavila što prije, ovo je iznimno vrijedna donacija", kazao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, prenosi se u priopćenju. 

 

Osim donacije spalionice, spomenuta je tvrtka angažirala i stručne osobe koji će educirati ljude koji će preuzeti upravljanje spalionicom. Inicijativu za ovu donaciju dao je Nikola Vujec, projektni menadžer britanske tvrtke. 

Nakon završetka spaljivanja na području županjske Posavine, spalionica će ostati u trajnom vlasništvu Ministarstva poljoprivrede koja će je, prema potrebi, ustupiti Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, stoji u priopćenju.

Pročitano 1354 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar